Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşler’den Cezayir Ziyareti Dönüşü Açıklama

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Ülkemizin Libya’daki sorunun çözümüne ilişkin yaklaşımı son derece sarihtir. Biz Libya’daki sorunun ancak diyalogla çözülebileceğine sağlıklı bir diyalog sürecinin de Libya’daki tüm...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2015 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Ülkemizin Libya’daki sorunun çözümüne ilişkin yaklaşımı son derece sarihtir. Biz Libya’daki sorunun ancak diyalogla çözülebileceğine sağlıklı bir diyalog sürecinin de Libya’daki tüm kesimleri kapsayıcı bir şekilde yürütülebileceğine inanıyoruz" dedi.
“GÖRÜŞMELER VERİMLİ GEÇTİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetin özel temsilcisi olarak Cezayir’e bir ziyaret gerçekleştiren İşler, Cezayir dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda temasları ile ilgili bir açıklama yaptı. Cezayir Dışişleri Bakanlığı nezdinde Magreb ve Afrika İşleri Delege Bakanı Abdelkader Messahel ile Libya konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları dedi:
“Sayın bakan ile Libya’da son dönemde meydana gelen gelişmeleri ele aldık. Dost iki bölge ülkesi olarak Libya’nın krizden kurtulması için neler yapılabileceğini konuşma fırsatı bulduk. Cezayir bildiğiniz üzere Orta Doğu, Afrika ve Akdeniz’in en önemli ülkesidir. Komşu olması nedeniyle de Libya’da sürmekte olan siyasi ve askeri krizi yakından takip etmektedir. Mali’de taraflar arasındaki müzakere süreci ve Libya’nın komşuları süreci gibi mekanizmaların oluşumuna öncülük ederek bölgesel sorunların çözümüne somut katkı yapan bir ülkedir.”
“ÜLKEMİZİN LİBYA’DAKİ SORUNUN ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN YAKLAŞIMI SON DERECE SARİHTİR”
İşler, yaptıkları görüşmede Libya’daki krizin sona erdirilmesi ve ülkenin istikrarını tekrar kazanması yönünde Cezayir ile Türkiye’nin görüş ve yaklaşımlarının örtüştüğünü memnuniyetle müşahede ettiğini kaydetti.
İşler, bundan sonra da Libya konusundaki çalışmaları işbirliği içerisinde sürdüreceklerini belirterek şöyle konuştu: "Ülkemizin Libya’daki sorunun çözümüne ilişkin yaklaşımı son derece sarihtir. Biz Libya’daki sorunun ancak diyalog ile çözülebileceğine sağlıklı bir diyalog sürecinin de Libya’daki tüm kesimleri kapsayıcı bir şekilde yürütülebileceğine inanıyoruz. Bildiğiniz üzere Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında ve Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon’un kolaylaştırıcılığında bir diyalog süreci başladı. Türkiye olarak Birleşmiş Milletler’in çabalarını bugüne kadar destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.”
İşler, başlatılan diyalog sürecinin başarıya ulaşması ve gerçek bir çözümün elde edilebilmesi için mutlak ateşkesin sağlanmasının önem arz ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Libya bugüne kadar çatışmalardan çok olumsuz etkilenmiştir. Libyalı kardeşlerimiz hayatlarını kaybederken ve insani bakımdan bir çok Libyalı hayatlarını çok zor şartlarda idame ettirmeye çalışırken ülkenin alt yapısı büyük zarar görmüş, ülke siyasi ve askeri olarak iki cepheye bölünmüştür. Libya’daki kriz uluslararası toplumun yardımıyla yine Libyalılarca çözüme kavuşturulacaktır. Bu itibarla Libyalı kardeşlerimizin ülkelerini düzlüğe çıkaracak bir siyasi yol haritası üzerinde anlaşmalarını ve bu yol haritasını uygulamak üzere milli birlik hükümeti kurmalarını temenni ediyoruz. Libya’ya dışarıdan yapılacak askeri bir müdahalenin ülkedeki sorunun daha da büyümesine ve krizin derinleşmesine sebep olacağını yine ifade etmek isterim. Görüşlerimizi aktardığımız Cezayirli dostlarımızın da aynı düşüncede olduklarını memnuniyetle müşahede ettik. Ülkenin kaostan kurtulması istikametinde Libyalı kardeşlerimizin göstermiş oldukları samimi gayretlerden ümitliyiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.