Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İskenderun Belediyesi’nde Gergin Meclis Toplantısı

Hatay’da İskenderun İlçe Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporlarının okunduğu meclis oturumunda sinirler gerildi. AK Partili Meclis Üyesi, CHP’li meclis üyesinin üzerine yürüdü. MHP’li belediye meclis üyesi ise belediyenin sadece...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’da İskenderun İlçe Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporlarının okunduğu meclis oturumunda sinirler gerildi. AK Partili Meclis Üyesi, CHP’li meclis üyesinin üzerine yürüdü. MHP’li belediye meclis üyesi ise belediyenin sadece araç bakımına 1 milyon 350 bin TL para harcadığını söyledi.
13 maddenin görüşüldüğü oturumda faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında gruplar arasında zaman zaman karşılıklı laf atışmaları yaşandı.
İskenderun Belediyesi’nin kendi bünyesindeki araçları ayda 60 defa bakıma götürdüğünü ve yine belediyenin mevcut bünyesinde 2 adet paletli ekskavatör ve 2 adet loder tipi iş makinesi olmasına rağmen bu araçların belediye tarafından 21 bin 600 TL’ye kiralandığını söyleyen MHP’li Meclis Üyesi Osman Çolak, bir yılda araç bakımına 1 milyon 350 bin TL harcandığını kaydetti.
Çolak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ocak ayında iş makinemiz 30 kez bakıma giriyor. Şubat ayında 28 kez bakıma giriyor. Yağ değişimi olarak ayrı bakıma giriyor. Belediye bünyesinde 2 adet paletli ekskavatör ve 2 adet loderimiz olmasına rağmen bizler tutuyoruz İskenderun Belediyesi’nin devasa projeleri sonuçlanmamasına ve işe geçilmemesine rağmen dışarıdan paletli ekskavatör ve loder kiralıyoruz. Buna 21 bin 600 TL ödüyoruz. Bizler ayrıca araçları ayda 60 defa bakıma gönderiyoruz. 23 tane iş makinasının 10 defa kaynak atölyesine gittiğini biliyor muydunuz? Bunlarında her ay devam ettiğini biliyor muydunuz? Şimdi işin tuhafı bize gösterilen faaliyet raporunda bu bakımların belediyenin atölyesinde yaptırıldığını yer alıyor. Bunu çok net sorgulamamız gerekiyor bir milyon 350 bin TL araç bakım faturası kesilmiş. Şunda hem fikir olabiliriz. İskenderun Belediyesi vermiş olduğu vaatlerin belirli bir aşamasını gerçekleştirmiş olsa, örnek veriyorum çok farklı hizmetler sunsa bu 1 milyon 300 bin TL’lik rakama belediyedeki arkadaşların da ses çıkarmayacağına inanıyorum."
Daha sonra faaliyet raporlarının incelenmesi konusunda CHP Grubundan söz alan Gazanfer Dik ile AK Parti Grubundan Reşat Çağlar arasında söz düellosu yaşandı. Sinirlerine hakim olamayan AK Partili Çağlar, CHP’li Dik’in üzerine yürürken meclis üyeleri ortamı güçlükle sakinleştirdi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in sessizliğini koruması ise dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.