Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşadamı Gürsel Ercan, Star'ın 'İdris Bal' haberini yalanladı

İşadamı Gürsel Ercan, dün ki Star Gazetesi’nde yer alan ‘Sana kim söyledi İdris Efendi’ başlıklı haberde Milletvekili İdris Bal’a ithaf edilen Başbakan ve hükümete yönelik ‘Erdoğan öldürülebilir' veya ‘Kol kangren olmuş, bu...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşadamı Gürsel Ercan, dün ki Star Gazetesi’nde yer alan ‘Sana kim söyledi İdris Efendi’ başlıklı haberde Milletvekili İdris Bal’a ithaf edilen Başbakan ve hükümete yönelik ‘Erdoğan öldürülebilir' veya ‘Kol kangren olmuş, bu kolu kesmek lazım’ ifadelerinin yalan olduğunu bildirdi.

Gazete manşetinden verilen haberde, 17 Ağustos 2013’te, şahsının da katılımı ile Ankara’da bir toplantı yapıldığı, burada İdris Bal'ın, darbe hazırlığı yaptığı, ‘Erdoğan öldürülebilir’ veya ‘Kol kangren olmuş, bu kolu kesmek lazım’ şeklinde ifadeler kullandığından söz edildiğine işaret eden Gürsel Ercan, Milletvekili Bal’ın kahvaltıda böyle ifadeleri kesinlikle kullanmadığını vurguladı.

Kahvaltıda hazır bulunduğu için bu açıklamayı yapmayı ahlaki sorumluluk olarak gördüğünü belirten İşadamı Gürsel, “Tam aksine hükümetin ve ülkenin zarar görmemesi için yapıcı eleştirilerde bulunmuştur. O kahvaltıda İdris Bal kesinlikle sanki cemaatin bir mensubuymuş gibi konuşmamış, orada hiç kimse de ona bu şekilde bir yakıştırmada bulunmamıştır.“ dedi.

Bir işadamı olarak farklı kesimlerle diyaloğu olan birisi olduğuna işaret eden Gürsel, o yaşananları şöyle anlattı:
“Bu mesleğimin bir gereğidir. Birçok siyasetçiyi tanıdığım gibi İdris Bal'ı da tanıyorum ve takdir ediyorum. O gün sayın vekil ve bir kaç arkadaşımız ile yapılan ve dost sohbeti niteliğinde olan kahvaltı, kesinlikle formal bir toplantı değildi. Misafirler İdris Bal'a doğal olarak iç ve dış politikaya dair çeşitli sorular sordular ve bazen de kendileri yorum ve değerlendirmede bulundular. Bazıları ise şahsi kanaatini söyleyip 'katılır mısınız?' diye sordu. İdris Bal ise kamuoyunda bilindiği şekliyle o dönemde AK Parti Milletvekili olduğu için partinin vizyon daralması sorunu yaşadığı, dış politikada yanlışlar yapıldığı gibi bazı özeleştirilerde bulundu. Fakat üslubu, her zamanki gibi hukuki ve ahlaki sınırlar içerisindeydi. Aslında o eleştiriler o gün için yapıcıydı ve mensubu bulunduğu partinin zarar görmemesini istiyor gibi konuşuyordu.”

"KARALAMA KAMPANYASINA DÖNÜŞMESİ BENİ ÜZDÜ"

Gazetenin iddia ettiği gibi Milletvekili Bal’ın Başbakan ve hükümete yönelik ‘Erdoğan öldürülebilir’ veya ‘Kol kangren olmuş, bu kolu kesmek lazım’ vb. şeklinde ifadeleri asla kullanmadığına vurgu yapan işadamı Gürsel, “Tam aksine hükümetin ve ülkenin zarar görmemesi için yapıcı eleştirilerde bulunmuştur. O kahvaltıda İdris Bal kesinlikle sanki cemaatin bir mensubuymuş gibi konuşmamış, orada hiç kimse de ona bu şekilde bir yakıştırmada bulunmamıştır. Zaten herkes Sayın Bal'ın iradesine ipotek koydurmadığını bilir. Ben bu ithamları gazetede gördüğümde çok üzüldüm. Sıradan bir dost sohbetinin, karalama kampanyasına dönüşmesi beni üzdü. İktidara yaranmak için dünyalık basit menfaatler uğruna yalan beyanda bulunanları kınıyor, halka, Hakka ve adalete havale ediyorum.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.