Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak krizinde son durum...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Bu hafta içinde, hafta sonuna doğru, belki perşembe günü bu sefer Irak'tan, Bağdat'tan bir heyet Türkiye'ye gelecek. İki tarafta da esasen bu işi diyalog yoluyla halletme iradesi var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak krizinde son durum...
Irak Dışişleri Bakanlığı ise Bağdat'a gelen Türk heyeti ile görüşmelerde anlaşmaya varılmadığını açıkladı.

Türkiye ile Irak arasında aşika ve Musul operasyonu konuları ile ilgili diplomatik trafik sürüyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlığındaki heyet dün Bağdat'ta temaslarda bulunurken Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hafta içinde Irak'tan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu "Bu hafta içinde, hafta sonuna doğru, belki perşembe günü bu sefer Irak'tan, Bağdat'tan bir heyet Türkiye'ye gelecek. İki tarafta da esasen bu işi diyalog yoluyla halletme iradesi var" dedi.

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal, Türk askeri üssünün yer aldığı Başika ve Musul operasyonu konuları ile ilgili olarak ziyarette bulunan Türk heyeti ile yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılmadığını belirtti. Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal yaptığı açıklamada, "Türk Heyeti tarafından önerilen fikirler, Irak Hükümeti'nin talebi ve beklentisi düzeyine yanıt vermedi. Türkiye Cumhuriyeti, Irak'ın egemenliğine saygı göstermeli ve Başika kampından askerlerini çekmeli. Irak Hükümeti, Musul'un kurtarma operasyonunda Kahraman Milli Kuvvetlerimize güvendiğimizi ve Irak topraklarında her hangi bir yabancı muharip birliklerin bulunmadığını ifade etmekteyiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.