Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İnternet Yasası'nda Cumhurbaşkanı'nın çekincelerini giderecek adımlar atacağız”

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ‘İnternet Yasası' ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çekincelerini giderecek adımları atacaklarını belirten...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“İnternet Yasası'nda Cumhurbaşkanı'nın çekincelerini giderecek adımlar atacağız”
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ‘İnternet Yasası' ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çekincelerini giderecek adımları atacaklarını belirten İşler, “Muhalefet partileri isterlerse, Anayasa Mahkemesi'ne götürebilirler. Biz, kesinlikle internete sansür getirmiyoruz. Özel hayatının gizliliği konusu ve kişisel haklar konusuna bir sınırlama tedbir ve koruma getiriyoruz. Bu şekilde şantajlara ve tehditlere mahal vermemek için, bu adımı attık. " dedi.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler'in Başbakanlık Merkez Bina’da Cibuti Kültür, Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Aden Hassan Aden’le görüştü. Görüşmenin ardından İşler ve Eden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bugün çok faydalı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Aden, “İki ülke arasında bir çok önemli mevzuları ele aldık. Türkiye bölgede çok önemli destek vermekte ve doğrudan bu destekleri Cibuti’ye sağlamakta. Türkiye’nin desteğiyle yapılacak birçok projeyi ele aldık.” diye konuştu.

Cibutili Bakan'la verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan İşler, “İki ülke arasındaki ilişkileri masaya yatırdık. Aramızda ticari ilişkiler var. Aynı zamanda siyasi ilişkilerde gayet verimli bir şekilde devam ediyor. TİKA olarak Cibuti’de bazı projelerimiz bulunuyor. Şu an 3 tane tamamlanmış ve 7 tane devam etmekte olan projemiz var. Bu konuları ele aldık daha fazla neler yapılabilir. Aynı zamanda Yurtdışı Türkler Başkanlığı olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrencilere burslar tahsis ediyoruz. Bu çerçevede Cibutili öğrencilere burs konusunu ele aldık. Bu sayıyı arttırmayı kararlaştırdık. Diğer taraftan iki ülke arasındaki kültürel ilişkiler konusunu ele alma fırsatı bulduk ve Türkiye olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız Cibuti'de bir cami yapmayı planlıyor. O konunun detaylarını da ele aldık. Gayet verimli bir görüşme geçti." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı İşler basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “HSYK düzenlemesini CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor. Neler söyleyeceksiniz" sorusuna İşler, "HSYK Yasası henüz onaylanmış durumda değil. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadığı zaman yasa olmuş değil. Yasal süreç, tamamlanmış değil. Doğrusu, Türkiye'de bir ilki yaşıyoruz. CHP'nin böyle bir karar almasını yadırgıyorum. Anayasanın 151. maddesine aykırı bir durum söz konusu. O zaman şu soruyu sormamız lazım. CHP neden böyle bir girişimde bulunuyor, sorusunu sormak lazım. O da herhalde CHP'nin içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kaynaklanıyor. Türkiye'deki gündemi değiştirmeye, dönüştürmeye yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Her halde Anayasa Mahkemesi de bu başvuruyu doğrudan reddedecektir. Çünkü anayasaya açık bir şekilde aykırı olduğunu düşünüyorum." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı İnternet Yasası ile ilgili sürece nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İşler şu cevabı verdi; “Öncelikle internet yasasının doğru zeminde tartışıldığı kanaatinde değilim. Bunun sansür olarak sunulması, doğru bir yaklaşım değil. Hakikaten biz internete sansür değil, bilakis internette kişisel hakların özel hayatın korunmasına yönelik bir adım atıyoruz. Daha önceki yıllara baktığımız zaman, bir takım şantajlar, tehditler söz konusu oldu. Bir takım insanların siyasi geleceği karartıldı, bu şantajlarla, bu tehditlerde bu kasetlerle. Şimdi, bir düzenleme getiriyoruz. Daha önceki mevcut düzenlemede, 5 günden hatta 7 günden önce herhangi bir tedbir almak söz konusu değildi. Şimdi bunu, hızlandırıyoruz, 4 saat içerisinde TİB Başkanlığı yayını durdurabiliyor. Aynı zamanda mahkemeye gidilecek. 24 saat içinde mahkemeye gidilecek, 48 saat içinde karar verilecek. Cumhurbaşkanı'nın çekinceleri iletildi. Hükümet olarak Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu. Bu sürenin TİB Başkanlığı’nın 24 saat içinde mahkemeye gitmesi teklifi var, bir de trafik konusu var. O konularda hükümetimiz olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız'ın çekincelerini giderecek adımları atacağız. Şu an Meclis'e sunuldu ve en kısa zamanda bu yasalaşacak. Bunun bir kere daha altını çiziyorum biz, kesinlikle internete sansür getirmiyoruz. Özel hayatının gizliliği konusu ve kişisel haklar konusuna bir sınırlama tedbir ve koruma getiriyoruz. Bu şekilde şantajlara ve tehditlere mahal vermemek için, bu adımı attık. Bunun son derece doğru olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle bu bir sansür olarak değerlendirmez. Cumhurbaşkanımız da zaten onaylamış, çekincelerini iletmiştir. Eğer muhalefet partileri, isterlerse onu da Anayasa Mahkemesi'ne götürebilirler"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.