Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson: “Brexit için 100 milyar Euro çok fazla”

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İngiltere’nin Brexit için ödemesi gereken 100 milyar euronun çok fazla olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İngiltere’nin Brexit için ödemesi gereken 100 milyar euronun çok fazla olduğunu söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, bugün düzenlenen kabine toplantısında yaptığı konuşmada, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılması için ödemesi gereken 100 milyar euronun çok fazla olduğunu söyledi.

Avrupalı yetkililer gelecek hafta gerçekleşecek Avrupa Birliği liderler zirvesinde Brexit müzakerelerinin ikinci aşamasına geçilmesine yeşil ışık yakmayacak. Avrupa Birliği adına brexit müzakerelerini yürüten Michel Barnier İngiltere’nin ayrılık faturası konusunda henüz somut bir adım atmadığını belirtti. İngiltere Başbakanı Theresa May, Floransa’da konu ile ilgili bir konuşma yapmıştı. Şimdi gözler Aralık ayında yapılacak Avrupa Birliği liderler zirvesine çevrildi.

Haziran ayında başlayan Brexit müzakereleri, İngiltere’nin AB’ye ödemesi gereken mali taahhütler, vatandaşlık hakları ve İrlanda sınırı konularıyla tıkanmış durumda. Avrupa Birliği, İngiltere’nin üzerinde uzlaşılmış 2020 birlik bütçesine ve üye ülkelerin kalkınma programlarına olan taahhütlerini tam yerine getirmesini şart koşuyor. Bu miktarın 20 ile 100 milyar euro arasında olduğu belirtiliyor. Brexit sonrasında İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık’ın, AB ile tek kara bağlantısı olarak kalacak İrlanda ve Kuzey İrlanda arasındaki sınır, Brexit müzakerelerinin tıkandığı bir diğer konuyu oluşturuyor. Brexit kararı, İngiltere’de yaşayan 3,2 milyon AB vatandaşının yanı sıra AB’de bulunan yaklaşık bir milyon İngiliz vatandaşının hakları konusunda da belirsizlik ortaya çıkarıyor.

İngiltere, geçen yıl haziran ayında yapılan referandumla AB’den ayrılma kararı almış, 29 Mart’ta da Lizbon Anlaşması’nın 50. maddesini işleterek ayrılık sürecini resmen başlatmıştı. AB ise 29 Nisan’da yaptığı özel zirveyle müzakerelerdeki ilkelerini belirlemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.