Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmralı'ya gidişte sıkıntı yok, bakanlık tarih verecek

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Meclis AK Parti Grubu'nda görüştüler. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede, İmralı'ya gidecek heyet ve tarihi, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumu ile...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Meclis AK Parti Grubu'nda görüştüler. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede, İmralı'ya gidecek heyet ve tarihi, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumu ile çözüm sürecinin ele alındığı belirtiliyor.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İmralı'ya gidişte bir sıkıntı olmadığını belirterek, en kısa zamanda kendilerine Adalet Bakanlığı tarafından tarih verileceğini ifade etti.

Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili 300 üzerinde acil tahliye edilmesi gereken hasta tutsak olduğunu dile getiren Buldan, yasal düzenleme yapılmadan tahliye edilecek 30 tutuklu olduğunu ve Adalet Bakanlığı'nın en kısa zamanda yasal düzenleme yapacağını ifade etti. İmralı'daki 5 hükümlünün değişeceğini belirten Buldan, 5 mahkumun aynı zamanda Öcalan'a yardımcı olacağını, sekreterlik yapacaklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.