Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlker Astarcı; “Yeni bir anayasa ve yeni bir yönetim sistemi beka meselesidir”

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, “Yeni bir anayasa ve yeni bir yönetim sistemi beka meselesidir” dedi.Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, Bodrum’da sivil toplumk kuruluşu...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlker Astarcı; “Yeni bir anayasa ve yeni bir yönetim sistemi beka meselesidir”

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, “Yeni bir anayasa ve yeni bir yönetim sistemi beka meselesidir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, Bodrum’da sivil toplumk kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. 16 Nisan’da oylanacak 18 maddelik yeni anayasa paketiyle ilgili bilgiler paylaşan Astarcı, “On yıllardır Türkiye’nin gündeminde olan yeni bir anayasa paketi ve yeni bir yönetim sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile ilgili 18 maddelik yeni bir anayasa paketi bu milletin önüne 16 Nisan’da konulacak. Bu referandum ben inanıyorum, asrın kararı olacak. Partizanlığın ötesinde, devlet millet bilinciyle, yıllardır ihtiyaç duyulan yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi, son bir yılda yaşadığımız bütün badirelerden sonra, özellikle 15 Temmuzdaki darbe girişiminden sonra bu daha da ihtiyaç duyulur hale geldi. 15 Temmuzda bu yaşadığımız sıkıntıları acıları hepimiz biliyoruz” diyerek devam eden Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı: “Çünkü 249 kardeşimiz şehit oldu, 2 bin 193 kardeşimiz gazi oldu. 15 Temmuz gecesi aynı zamanda bir terör saldırısıydı. Bugüne kadar ne ülkemizde ne de Dünya’da eşi benzeri olmayan, kendi milletini asker kıyafetini giymiş teröristler tarafından kendi sivil halkına ateş açıldı ve katledildi. 15 Temmuz bir darbe girişimi bir terör saldırısı ve en önemlisi de bir işgal girişimiydi. Devletimiz bu asil milletin dik duruşuyla, sokaklara sahalara inmesiyle çok büyük tehlikeden geçti ve kurtuldu” diye konuştu.

Yeni anayasa paketinin Türkiye’nin uzun yıllardan beri gündeminde olduğunun da altını çizen Astarcı: “Milletin adamı olarak nitelendirdiğimiz birçok siyasetçi, rahmetli Özal, rahmetli Demirel, Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve rahmetli Türkeş gibi siyasiler tarafından yıllardır Türkiye gündeminde konuşuldu. Yeni bir anayasa ve yeni bir yönetim sistemi bugün artık ihtiyaç olmaktan çıktı, beka meselesi haline geldi. İnşallah bu asil Türk Milleti 16 Nisan’da bu referandum paketini bu devletin bu milletin faydasına olacak şekilde oylayacağına inanıyorum”

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, STK temsilcileri ile yeni anayasa paketi Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi üzerine sohbet gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.