Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhsan Özkes: Halifeliğe geçilmesinin alt yapısı hazırlanıyor

CHP Milletvekili İhsan Özkes, "BaŞkanlık sistemine geçilecek olursa, şimdiden halifelik sistemine geçilmesinin altyapısı hazırlanmaktadır. Türkiye böylesine bir vahim gidişatın eşiğindedir, halkın bu gidişata dur demesi lazım." dedi....

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Milletvekili İhsan Özkes, "BaŞkanlık sistemine geçilecek olursa, şimdiden halifelik sistemine geçilmesinin altyapısı hazırlanmaktadır. Türkiye böylesine bir vahim gidişatın eşiğindedir, halkın bu gidişata dur demesi lazım." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özkes, CHP'nin daha önceki yıllarda yaptığı gibi bu yıl da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler için başta Çanakkale olmak üzere bazı il ve ilçeler de mevlit okutacağını söyledi. Çanakkale'deki mevlide kendisinin de katılacağını belirten Özkes, Atatürk'ün hayatta iken her yıl Çanakkale Şehitleri için mevlit okuttuğunu ve ilk kez mevlidi radyodan naklen yayınlattığını kaydetti.

"CAMİLERİN AKP’NİN PROPAGANDA MERKEZLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

İhsan Özkes, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal'ın, her hafta farklı bir camide sabah namazından sonra verilen kahvaltıda cami içinde siyaset yaptığını iddia etti. Buna ilişkin fotoğrafı gösteren Özkes, "Camilerin AKP'nin propaganda merkezlerine dönüştürülmesi, camilerin seçim büroları haline getirilmesi asla kabul edilemez" diye konuştu. Laikliğin, din ve vicdan özgürlüğünün sağlandığı, evrensel hukuk kurallarının uygulandığı sistem olduğunu vurgulayan Özkes, "Bugün İslam ülkeleri arasında en iyi konumda bulunuyorsak, bunu şöyle ya da böyle, örselenmiş de olsa laikliğe borçluyuz. Giderek durumu daha da kötüleşen İslam dünyasının asıl ilacının laiklik olduğunu düşünüyorum." dedi.

"EFGAN ALA’NIN SÖZLERİ TARİHE DÜŞÜLEN KARA BİR LEKEDİR"

İhsan Özkes, bir gazetecinin, "İçişleri Bakanı, üzerine yemin ettiği 'Anayasa'yı tanıyorum' dedi. Buna ilişkin görüşünüzü alabilir miyim?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı'nın ettiği yemine sadık kalmıyor, AKP mensuplarında da bu geleneğe uyma gibi bir durum yaşanıyor. Baştaki, Anayasa'ya ettiği yemini çiğnedikten sonra, ona tabi olanların bu yemine sadık kalmalarını beklemek ne derece doğru olur bilmiyorum. Halkımızın yasalara, hukuka, yargıya güveni giderek azalmaktadır. Vahim bir söylemdir, talihsizliktir, ülkemizin geleceği açısından gerçekten tarihe düşülen kara bir lekedir." karşılığını verdi.

"AKP, HUKUK VE ADALETİ YERLE BİR ETTİ"

Başka bir soru üzerine Özkes, "AKP'nin yargıyı tamamen teslim aldığı gibi bir algı var. AKP, hakkı, hukuku, adaleti yerle bir etmiştir, hatta getirdiği iç güvenlik yasası ile haksızlığı, hukuksuzluğu, zulmü şiddeti, yasalaştırmak istiyor. Korku salan bir canavar haline dönüşmüştür. Başkanlık sistemine geçilecek olursa, şimdiden halifelik sistemine geçilmesinin altyapısı hazırlanmaktadır. Türkiye böylesine bir vahim gidişatın eşiğindedir, halkın bu gidişata dur demesi lazım." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.