Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHH Başkanı Bülent Yıldırım: “Asıl İstediğimiz Ablukanın Ve Ambargonun Kalkmasıdır”

Gazze’ye yardım taşıyan “Mavi Marmara” gemisine yapılan saldırıyla ilgili görülen dava öncesi açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Sanki şehit aileleri tazminatı önemsiyormuş gibi bir hale getirmek haksızlıktır. Asıl...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazze’ye yardım taşıyan “Mavi Marmara” gemisine yapılan saldırıyla ilgili görülen dava öncesi açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Sanki şehit aileleri tazminatı önemsiyormuş gibi bir hale getirmek haksızlıktır. Asıl istediğimiz ablukanın ve ambargonun kalkmasıdır” dedi.
Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi’nin de aralarında olduğu 4 sanığın yargılandığı davanın 11’inci duruşmasının görülmesine devam ediliyor.
İstanbul 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesi davanın mağdurlarının da aralarında bulunduğu bir grup İstanbul Adliyesi önünde toplandı. İsrail aleyhine pankartlar açarak sloganlar atan grup adına önce Avukat Cihat Gökdemir bir açıklama yaptı.
“İSRAİL DAVALARDAN DOLAYI TEDİRGİN”
Türkiye, Hollanda ve geminin diğer yolcularının kendi ülkelerinde açtıkları davalardan dolayı İsrail’in tedirginlik yaşadığını aktaran avukat Gökdemir, “İsrail’in ön şartı davaların bitirilmesidir. Türkiye’de devam eden bir davayı bitirmek hukuken mümkün değil. Siyaseten farklı yolları deniyor olabilirler. Biz bu tür girişimlerde bulunan bunu ümit eden diplomatları ve bürokratları uyarıyoruz. Hukuki alanda bu davaların gel olucu adımlar atmasınlar. Biz bu davaların sonuna kadar peşinden gideceğiz” dedi.
“İSRAİL’LE İLİŞKİLERİN SIFIRA İNMESİ BİZİM İÇİN MUTLULUK VERİCİDİR”
Grup adına daha sonra İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım bir açıklama yaptı.
Türkiye İsrail’le anlaşmış gibi bir durum varmış gibi gösterildiğini aktaran Yıldırım, “Bu mesele sadece Türkiye İsrail meselesi değil ümmet meselesi, insanlık meselesidir. Türkiye İsrail ilişkilerine bakarak bu meseleyi daraltmak hiç uygun görmediğimiz kabul etmediğimiz bir kondur. İsrail’le ilişkilerin sıfıra inmesi bizim için mutluluk vericidir. İnşallah ta böyle devam edecek. İsrail’i affetmek demek katilleri affetmek demektir” dedi.
“ASIL İSTEDİĞİMİZ ABLUKANIN VE AMBARGONUN KALKMASIDIR”
Tazminat konusunda yapılan konuşmalara tepki gösteren Yıldırım, “İsrail özür dileyerek bir ders aldı. Tazminatı ikide bir öne getirerek sanki şehit aileleri tazminatı önemsiyormuş gibi bir hale getirmek haksızlıktır. Asıl istediğimiz ablukanın ve ambargonun kalkmasıdır” dedi.
“İSTEDİKLERİ KADAR TAZMİNAT KONUSUNDA KONUŞSUNLAR UMURUMUZDA DEĞİL”
Yıldırım’ın ardından saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyüz’ün oğlu Furkan Akyüz de kısa bir açıklama yaptı. Akyüz. "Abluka kalkmadıkça istedikleri kadar tazminat konusunda konuşsunlar umurumuzda değil. İstedikleri rakamları versinler umurumuzda değil. Gazze’ye elektrik, su, doğalgaz ve ticaret verilmedikçe biz o tazminat masasına oturmayacağız” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından grup duruşmaya izlemek üzere adliyeye giriş yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.