Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdris Bal'ın konuşmasını 5 sivil polis kamerayla kaydetti

Demokratik Gelişim Partisi(DGP) Genel Başkanı Prof.Dr. İdris Bal'ın partisinin Kayseri teşkilatının açılışında yaptığı konuşma 5 sivil polis tarafından kamerayla kayıt altına alındı. Bu şartlarda konuşan Bal, hükümet ve HDP’nin...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İdris Bal'ın konuşmasını 5 sivil polis kamerayla kaydetti
Demokratik Gelişim Partisi(DGP) Genel Başkanı Prof.Dr. İdris Bal'ın partisinin Kayseri teşkilatının açılışında yaptığı konuşma 5 sivil polis tarafından kamerayla kayıt altına alındı. Bu şartlarda konuşan Bal, hükümet ve HDP’nin çözüm süreciyle ilgili yaptığı ortak açıklamanın seçim yatırımı olduğunu savundu. “Polise, askere, millete ihanet eden bir paralel yapı varsa Allah belasını versin.” diyen Bal, doğuda kendi mahkemesi, eş vali ve kaymakamı olan bir paralel yapı tanıdığını söyledi.

DGP Kayseri İl Teşkilatı, Genel Başkan İdris Bal’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta Bal’ın konuşmasının gazetecilerden daha fazla sivil polislerin kayda alması dikkat çekti. En az 5 sivil polis, gazetecilerle birlikte konuşmayı kameraya aldı. Parti binası önünde toplanan kalabalığa konuşan DGP Genel Başkanı Bal, sözlerine açılışa katılan ve orada olmasalar da dualarıyla birlikte olan herkese teşekkür ederek başladı. Kayserililerle kucaklaşmak için geldiklerini belirten Bal, “Biz hizmet için buradayız. Çalmak, havuza paralar toplamak için gelmiyoruz. Yolsuzluk yapmak için geliyorsak Allah önümüzü kessin, fırsat vermesin. Diyebilir mi bunu AKP’liler. Asla diyemez” dedi. Beş parmağını açarak elini havaya kaldıran Bal, “Bu el yolsuzluğa, hırsızlığa dur diyen bir el. Yargıya, polise TÜBİTAK’a ve devlete baskıya, iftira ve silahlı teröre dur diyen cesur bir el. Korkarsak namerdiz.” diye konuştu.

Parti olarak dini, Atatürk’ü siyasette kullananlara karşı olduklarını belirten Bal, proje siyasetini savunduklarını kaydetti. Bal, “Biz asgari ücretle insanlar yaşayabilsin, onlardan vergi alınmasın, emekli onurlu şekilde yaşayacağı kadar maaş alsın, parayla para kazanılmasın, üretim olsun istiyoruz. Ben dönemin başbakanından ‘kupon arsa’ lafını öğrendim. Yazıklar olsun.” dedi.

Basın özgürlüklerinin çiğnendiğini vurgulayan Bal, iktidarın havuz medyası oluşturulduğunu ve TRT’yi AKP’nin bülteni haline getirdiklerini savundu.

'İSTİKLAL MAHKEMELERİ ÜZERİNDEN OY İSTEDİLER, ŞİMDİ KENDİ MAHKEMELERİNİ KURDULAR'

Bugünün 28 Şubat olduğunu hatırlatan Bal, “Darbeler üzerinden mağduriyeti oynayarak ve ağlayarak oy isteyerek iktidara gelen AKP 28 Şubat uygulamalarının daniskasını yapıyor. O gün yeşil sermaye diye ayırıyorlardı bugün paralel olan olmayan diye ayırıyorlar. O gün inançlı insana irticacı diyorlardı, bugün paralel diyorlar. Bugün millet bölünüyor. Polisi, yargıyı bölüyorlar, insanları, sermayeyi kutuplaştırıyorlar. Risalelere yasak koydular. Dış dünyada bizi yalnızlaştırdılar. Şimdi daha fazla fişleme yapıyorlar. Hangi cemaattensin? Kime kurban verdin? Alevi misin Sünni misin? Ülkücü mü solcu musun? Yazıklar olsun. İstiklal Mahkemeleri üzerinden oy istediler, şimdi kendi mahkemelerini kurdular. Sulh Ceza Mahkemeleri… Çözüm süreci adı altında ülkeyi bölüyorlar. Terör örgütü silahla elde edemeyeceğini AKP sayesinde kazandı.” diye konuştu

'28 ŞUBAT’TA NE YAPILDIYSA AKP 2 FAZLASINI YAPIYOR'

DGP Genel Başkanı İdris Bal, “Varsa bir paralel yapı Allah belasını versin” dedi. Kendisinin bildiği tek paralel yapının Güneydoğu’da olduğunu belirten Bal şunları söyledi: “Polise, askere millete ihanet eden bir paralel yapı varsa Allah belasını versin. Ama benim bildiğim bir tek doğuda kendi mahkemesi olan, vergi toplayan, bayrağımızı indiren, eş vali eş kaymakam atayan bir paralel yapı var. O yapıyı güçlendiren bir de iktidar var. Çözüm süreci adı altında Kuzey Suriye’de devlet kurdurdular. Polisi, askeri çekip bölgeyi örgüte bıraktılar. Ordunun karargahında bile bayrağımızı indirdiler. O bayrağı 160 ülkeye götürenlere paralel dersen yazıklar olsun sana. Bu milletin önünü kesmek, diplomasiye zarar vermek demektir. Yargının önüne çıkıp hesap vermemek için ülkeyi kutuplaştıranların karşısında olacağız. 28 Şubat’ta ne yapıldıysa AKP 2 fazlasını yapıyor. Allah aşkına bu numaralara kanmayın. Dinle, imanla, Allah ve milli değerlerle kandırılmayın. Bir partiye oy vermek sevap da değildir günah da değildir.”

2002’den sonra 50 milyar dolar civarında özelleştirme yapıldığını belirten Bal, “Hızlı tren ve yolların toplam maliyeti 30 milyar dolar civarında. Fazlasını nereye koydun ey AKP? Sen geldiğinde 120 milyar dolar dış borç vardı şimdi 400 milyar doları geçti. Nereye koydun bu aldıklarını? Sakın onlar senin etrafındakileri zenginleştirmeye gitmesin?” diye sordu.

'HÜKÜMET HDP ORTAK AÇIKLAMASI SEÇİM MANEVRASI'

DGP Genel Başkanı İdris Bal, hükümet ve HDP üyelerinin çözüm süreciyle ilgili birlikte yaptıkları açıklamayı seçim propagandası olarak değerlendirdi. “Seçime giderken AKP’nin manevrası olarak görüyorum” diyen Bal, şunları söyledi: “Bizim çözüm sürecinden anladığımız bölücülük biter, silah iner, paralel mahkemeler kapatılır, vergi toplanmaz, milli birlik ve bütünlüğe aykırı her türlü faaliyet sona erdirilir. Bunlar sona erdi mi. Yok, gırla gidiyor. Çözülme ve bölünme süreci hızlı bir şekilde gidiyor. Örgüt Kuzey Suriye’de devlet kurdu. Kimse AKP’nin seçime girerken psikolojik savaş algısı yönetiminin bu açıklamalarına asla kanmasın. Şu anda Örgüt tarafı ile AKP tarafı beraber hareket ediyor. Bunlar ‘çözdük, çözüyoruz’ diye bir seçim propagandasıdır. Bunun sonucunda da bir şey çıkmayacak.”

Açılıştaki konuşmasında 5 sivil polisin görüntü çekmesiyle ilgili de Bal, “İdris Bal’ı ve partisini bitirmek için sanki boğazımızı sıkar gibi yanımızdaki işadamlarını uzaklaştırdılar. İnsanlar yanımıza gelmesin diye durmadan yayın yapıyorlar, takip ediyorlar. Konvoyumuzdaki araçların plakalarını alıyorlar. Her şeye rağmen cesur insanlar bizim yanımızda. Evet bizi bu kadar takip ediyorlarsa biz meyveli ağacız. Bizi takip ediyorlar, kumpas kuruyorlar, içimize ajan sokuyorlar, il başkanlarıma ‘bu hapse gidecek siz de peşinden gidersin’ diyorlar. Bizi sadece ülkücüler, muhafazakarlar, Aleviler ve solcular sevmiyor. Bir millet seviyor. Yemin ediyorum ‘dik duruşunuzu sürdürün’ demeselerdi biz bu yola çıkmazdık.” diye konuştu.

DGP Genel Başkanı Bal, açıklamalarının ardından partisinin Kayseri İl Başkanı Ferhat Erciyes ve partililerle bir toplantı yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.