Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdris Bal: Türk siyasetini çok iyi görme anlamında bir tecrübeydi

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Bal, "Hem parti başkanlığından hem tüm parti ile alakalı görevlerimden istifa ediyorum." dedi. Türk siyasetine 2011...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İdris Bal: Türk siyasetini çok iyi görme anlamında bir tecrübeydi
Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Bal, "Hem parti başkanlığından hem tüm parti ile alakalı görevlerimden istifa ediyorum." dedi. Türk siyasetine 2011 genel seçimleriyle girdiğini belirten Bal, Türk siyasetini çok iyi görme anlamında bir tecrübeydi. Türk siyasetinde de Türk toplumunda da kaypaklık gördüm. Bu insanlarla nereye kadar gideceksiniz?" diye konuştu.

AK Parti'den ayrıldıktan sonra bir kısım insanların siyasetten vazgeçmemesini istediklerini anlatan Bal, DGP'yi kurduklarını ve çok şey öğrendiklerini söyledi. Baskılara maruz kaldıklarını dile getiren Bal, siyasette kaypaklık, korkaklık, ilkesizliğin diz boyu olduğunu vurguladı.
Kendisini yalnız bırakanları millete ve Allah'a havale eden Bal, Nasrettin Hoca'nın fil hikayesini örnek verdi. Yalnızlaştırma politikasının kendisine uygulandığını anlatan Bal, iktidarın anketleri çok iyi kullandığına dikkat çekti. İktidarın soldan sağa bazı partileri finanse ettiğini ifade eden Bal, ekonomik ve siyasal olarak kendilerinin boğulmak istendiğini söyledi.

"7 çocuğum var, ben zengin değilim. Gelecek bir yerim vardı." diyen Bal, "İnsanların tek tek kaçtıklarını ya da kaçırıldıklarını gördüm. Benim açımdan Türk siyasetini çok iyi görme anlamında bir tecrübeydi." şeklinde konuştu. "Korkaklık ve zorbalıktan Allah'a sığınırım." diyen Bal,
"Türk siyasetinde de Türk toplumunda da kaypaklık gördüm. Bu insanlarla nereye kadar gideceksiniz? İstifa ederken de parti kurarken de hiçbir hesap yapmadım. Demek ki küçük hesaplar yapmak lazımmış." ifadelerini kullandı. Bal, gelinen noktada bir ailesi olduğunu hatırlatarak "Hem parti başkanlığından hem tüm parti ile alakalı görevlerimden istifa ediyorum. Hiçbir hesabım yoktur. Benden bu kadar. Kurduğum partiden istifa ediyorum." şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Bal, "Yeniden aday olma niyetim yok. Öyle bir niyetle de gelmedim. Şimdiye kadar küçük hesaplar yapmadım. İdris Bal'ın sesi kesiliyor; mutlu olun hepiniz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.