Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdris Bal: Sansürün olduğu yerde faili meçhuller, yolsuzluklar artar

Bağımsız Kütahya Milletvekili ve Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, sansürün olduğu yerde faili meçhullerin yolsuzlukların artacağına dikkat çekti. Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanının modern İstiklal...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İdris Bal: Sansürün olduğu yerde faili meçhuller, yolsuzluklar artar
Bağımsız Kütahya Milletvekili ve Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, sansürün olduğu yerde faili meçhullerin yolsuzlukların artacağına dikkat çekti. Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanının modern İstiklal Mahkemeleri olan sulh mahkemesine başvurduğunu dile getiren Bal, bu yapılanın yasama gücünün hoyratça kullanılması olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen İdris Bal, Türkiye'de uzun süredir anormal bir dönemin yaşandığını ifade ettiğini hatırlattı. Darbenin meşru olmadan gücün elde edilmesi olduğunu vurgulayan Bal, Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanının modern İstiklal Mahkemeleri olan sulh mahkemesine başvurduğunu ifade etti. Bu yapılanın yasama gücünün hoyratça kullanılması olduğunu dile getiren Bal, "Türk basının da cesur insanlar varki bu kararı tanınmayacaklarını söylediler." diye konuştu.

Medyanın havuz ve yandaşlarla kirletildiğini, bu yetmiyormuş gibi şimdi de yasaklarla kirletildiğini anlatan Bal, sansürün alabildiğine devam ettiğini vurguladı. Sansürün olduğu yerde faili meçhullerin yolsuzlukların artacağına dikkat çeken Bal, Bursa'da öldürülen Musevi işadamı Nesim Malki'nin olayının hala aydınlatılamadığını ve konuyu Meclis gündemine taşıdıklarını söyledi.

Selam Tevhid'le ilgili itirazlarını bu Cuma ortaya koyacaklarını dile getiren Bal, mağdurların yanında yer almaya çalıştıklarını kaydetti. İç güvenlik paketi tasarısını da eleştiren Bal, iktidara bu aceleceğinin sebebini sordu. "Bu acelecilik 17-25 Aralık'la ilgili olmasın? Kendi paralel yapılanmanızı kurmanız için olmasın?" diye soran Bal, burada okuyan öğrencilerin ciddi mağduriyet içinde olacağını vurguladı. Öğrencilerin izne gönderildiğini dile getiren Bal, izinleri bitmeden hemen onları idari iktisadi fakültesine göndereceklerini kaydetti.

Cumhuriyet'in polislikle ilgili güvenlikle ilgili bilgisinin bir çizgiye çöpe atılacağını belirten Bal, iktidar partisinin hoyratça Meclis'teki gücünü kullandığının altını çizdi. "Bu abesle iştikal etmektir. Üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir." diyen Bal, Polis Akademisinde okuyan öğrencilerin ülkelerini saydı. Turkcell'in 'ak'selleştiğini iddia eden Bal, "Her şeyi 'ak'laştırıyorlar. Devlet 'ak'laşıyor." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.