Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdris Bal: Medyaya balyoz operasyonu bizi dünyaya rezil etti

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı Prof. Dr. İdris Bal, 14 Aralık tarihinin Türk demokrasisi ve özgürlükler adında kara bir gün olduğunu belirtti. Bal, "Birkaç gün önce bizi dünyaya rezil eden bir olay cereyan etti. Medyamızın...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İdris Bal: Medyaya balyoz operasyonu bizi dünyaya rezil etti
Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı Prof. Dr. İdris Bal, 14 Aralık tarihinin Türk demokrasisi ve özgürlükler adında kara bir gün olduğunu belirtti. Bal, "Birkaç gün önce bizi dünyaya rezil eden bir olay cereyan etti. Medyamızın üzerine bir balyoz gibi maalesef iktidarın baskısı indi. Dünya, Çin'den Rusya'ya, Amerika'dan İngiltere'ye Türkiye'deki bu baskıyı konuşuyor." dedi.

DGP Genel Başkanı Bal, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı binasının açılışı için düzenlenen törene katıldı. Açılış öncesi Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda halka seslenen Bal, 17 Aralık hatırlatmasında bulunarak, iktidara yüklendi. Balıkesir'de olmaktan mutlu olduğunu belirten Bal, çocukluk yıllarını Savaştepe ilçesinde geçirdiğini aktardı. Bal, Kuva-i Milliye hareketinin nasıl Balıkesir'den başladıysa 17 Aralık tarihinde partisinin de yola bu şehirden başladığını ifade etti. 17 Aralık tarihinin önemine değinen Bal, "Bu tarih yolsuzluk iddialarının ortaya atıldığı ve daha sonra örtüldüğü bir tarih. Biz de yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvetle mücadelemizi Balıkesir'den başlatıyoruz. Biz bu partiyi niye kurduk? Çünkü demokrasiye çok ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

Partisinin kuruluş sürecini anlatan DGP Genel Başkanı Bal, önlerine konulan engellerden bahsetti. Ülkede yalan ve iftira terörü yaşandığına dikkat çeken Bal, "160 ülkeye bayrağımızı, Atatürk'ü, kültürümüzü ve dilimizi götürenlerin kötü olarak gösterildiğini" ifade etti. Partisinin şeffaflıktan ve yargı bağımsızlığından yana olduğunu kaydeden Bal, "Birkaç gün önce Türk demokrasisi adına ve özgürlükleri adına bizi dünyaya rezil eden bir olay cereyan etti. Medyamızın üzerine bir balyoz gibi maalesef iktidarın baskısı indi. Demokrasi diyen, hukuk diyen, 'Yolsuzluğa karşı mücadele edelim' diyen medya mensupları gözaltına alındı. Dünya, Çin'den Rusya'ya, Amerika'dan İngiltere'ye Türkiye'deki bu baskıyı konuşuyor. Dünyada yalnızlaşıyoruz. Bu baskı belirli bir kesime yönelik değildir. Zaman Gazetesi ve STV'ye yönelik değildir. Bu baskı özgürlüklere ve bütün medyaya karşıdır." diye konuştu.

'ANAYASA'YI DEĞİŞTİRİRLERSE TÜRKİYE SURİYE GİBİ, MISIR GİBİ OLUR'

İktidarın gözünü diğer muhalif gazete ve televizyonlara diktiğine işaret eden İdris Bal, şöyle devam etti: "Eğer onlar da işgal edilirse, eğer Anayasa da değiştirilirse bilin ki bu ülke Esed'in Suriye'si gibi olur. Mübarek'in Mısır'ı gibi olur. Bundan sonra da 50 defa daha seçim yapılsa sonuç değişmez. Gazeteler, televizyonlar sansüre maruz kalacaksa böyle bir durumda sonuç hiçbir zaman değişmeyecektir. Herkes sağcısıyla solcusuyla medya özgürlüğünün yanında yer almalıdır."

'İKTİDAR MENSUPLARININ YAPTIKLARI SİYASİ MÜNAFIKLIKTIR'

İdris Bal, halkın karşısında dini ve milli değerleri çok iyi kullanan bir iktidar olduğunu ifade ederek, iktidar mensuplarının dini değerleri nasıl kullandığından bazı örnekler verdi. Uluslararası toplantılarda yerdeki bayrağı öpüp cebe koymayı bir tiyatro olarak değerlendiren Bal, "Siz o bayrağı seviyorsanız o bayrak ordumuzun garnizonunda indirildiğinde ne yaptınız? Siz onu söyleyin. Polise ve askere dur dediniz ve seyrettiniz. Örgütün devlet haline gelmesini seyrettiniz. Mahkeme kurmasını ve vergi toplamasını seyrettiniz. Masum halkımızı kandırmak için uluslararası toplantıda bayrağı alıp öpüp cebinize koyuyorsunuz. Bu doğru değildir. Bu siyasi münafıklıktır. İnsanlarımız gözünü açmalı." ifadelerini kullandı.

İktidarın tepe tepe mağduriyete oynadığını belirten Bal, "Sıkıştıkça İstiklal Mahkemesi dediler. Sıkıştıkça ezan, başörtüsü, imam hatip, darbe, 28 Şubat süreci ve fişleme dediler. İstiklal Mahkemeleri tekrar kurulmadı mı bu ülkede? Sulh Ceza Hakimlikleri yeni AKP'nin İstiklal Mahkemeleridir. Kesinlikle ortadan kaldırılmalıdır. Anayasa Mahkemesi iptal etmelidir. Şu anda 28 Şubatçılardan daha fazla fişlediler milleti. Her kesimin için fitne soktunuz. İnsanları paralel olan ve olmayan diye ayırdılar."

Ülkede yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu anlatan DGP Genel Başkanı İdris Bal, liderlerin ve siyasetçilerin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Partisinin kuruluş sürecinde yaşadığı zorlukları anlatan Bal, her türlü kumpasa maruz kaldıklarını söyledi.

Terör örgütünün önünün açılması için çözüm süreci adı altında bir süreç başlatıldığına dikkat çeken Bal, "Rapor yazdım, uyardım. Kuzey Suriye'de devlet kurulacağını söyledim. Kurdular. Şimdi ayağa kalkıyorlar, 'Kobani düşüyor' diye. Kobani dediğin yer örgütün devletidir. Bayrağımızı 160-170 ülkeye götürenler kötü oldu şu anda. Örgüt ve bayrağımızı indirenler muteber oldu. Oradaki kardeşlerimizin üzerinde ciddi baskı var." dedi.

Konuşmanın ardından DGP Genel Başkanı İdris Bal ve beraberindekiler Demokratik Gelişim Partisi Balıkesir il binasının açılışını gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.