Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdris Bal: Mazluma, garibana giden ekmeğin önü kesilmek isteniyor

Hükümetin, Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisini kaldırmaya yönelik teşebbüsü tepki çekti. Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, bunun mazluma, garibana giden ekmeğin önünü kesmek demek olduğunu söyledi. "Bunda büyük...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2014 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2014 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hükümetin, Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisini kaldırmaya yönelik teşebbüsü tepki çekti. Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, bunun mazluma, garibana giden ekmeğin önünü kesmek demek olduğunu söyledi. "Bunda büyük bir vebal vardır." diyen Bal, "Bence iktidar meseleyi buralara kadar indirgememeli; ahlaki bir sınırı olmalı diye düşünüyorum." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Bal, polise yönelik operasyonların devam ettiğini belirterek algı ve psikolojik operasyonlar yapıldığını ve bunun kurumlara zarar verdiğini kaydetti. Operasyonların hukuk temelli olması gerektiğini vurgulayan Bal, Devletin stratejisinin örgütün stratejisi karşısında defalarca nakavt olduğunu, alıp alıp yere vurulduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın PKK'ya yönelik çağrılarıyla ilgili Bal, "Bu ne bir aciziyettir, strateji yoksunluğudur, ufuksuzluktur. Benim kadim Türk milletim, Türk devleti bu hallere düşürülmemeliydi." ifadelerini kullandı. 17 Aralık sonrası polise, medyaya, iş dünyasına yönelik bir algı operasyonu yapıldığını dile getiren Bal, "Bu algı operasyonu yardım kuruluşlarına da yansımış durumda. Kimse Yok Mu Derneği, diğer derneklerimizle beraber ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalışırken; zannediyorum yeni bir çalışma var. Bundan sonra bu derneğin yardım toplama hakkı Bakanlar Kurulu iznine bağlanacakmış. Bu hoş değildir. Siyaseti yardım kuruluşlarına kadar indirgememek lazım, kutuplaşmayı oralara kadar indirgememek lazım. Bu mazluma, garibana giden ekmeğin önünü kesmek demektir. Bunda büyük bir vebal vardır. Bence iktidar meseleyi buralara kadar indirgememeli; ahlaki bir sınırı olmalı diye düşünüyorum." diye konuştu.

Suriye ve Irak tezkereleri konusunda ise Bal, dosdoğru strateji olduğu sürece Türkiye'nin etkin olması gerektiğini söyledi. "Bahçenizde, arka odanızda yangın varken kapıyı kilitleyip yatak odasında uyuyamazsınız." diyen Bal, akıllı olmak gerektiğini ifade etti. Bu bölgede yangın, terör, istikrarsızlık varsa ve bu istikrarsızlık ülkemize sıçrıyorsa 2 milyon civarında insan ülkemize gelmişse bir adım atmak gerektiğini anlatan Bal, "Türkiye tüm illegal yapılara karşı olmak şartıyla; sadece IŞİD'e karşı Türkiye yer almalıdır. Yer almazsa 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi bunun ceremesini çeker. Onun için kendi senaryolarıyla akıllı bir şekilde figüran değil aynı zamanda etkin olma şartıyla Türkiye'de tabi ki etkin olmayı düşünmelidir." şeklinde konuştu.

Terörün dini, milleti ve rengi olmadığının altını çizen Bal, ne kadar terör örgütü varsa onlara karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Bal, bölgedeki güç boşluğunun ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.