Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evinin önünde PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden AK Parti Hakkari eski milletvekili adayı Ahmet Budak’ın hesabını soracaklarını söyledi.İçişleri Bakanı Süleyman...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2016 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2016 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evinin önünde PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden AK Parti Hakkari eski milletvekili adayı Ahmet Budak’ın hesabını soracaklarını söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Soylu, yaptığı konuşmada, Hakkari’de çocuğuyla bayram ziyaretinden dönen ve evinin önünde arabasından indiği sırada PKK’lı teröristler tarafından vurularak hayatını kaybeden AK Parti Hakkari eski milletvekili adayı Ahmet Budak’ı vuranların bedelini ödeyeceklerini belirterek, “Bugün PKK terörü kıymetli bir arkadaşımızı içimizden aldı. Bilmelisin ki bunun karşılığını ve bedelini ödeyeceksin. Bugün Hakkari’de 1. sıra milletvekili adayımız olan bir evladımız, teşkilat başkanı olduğumda, ’Burada bu mücadeleyi yapacaksın Ahmet Bey’ dediğimde, ’Başımız üzerine. Ölümüm pahasına olsa bu görevi gerçekleştireceğim’ diyen Ahmet kardeşimize kalleş bir pusu kuruldu. Bayramlaşmak için yanına gelen iki hain elinde silahıyla birlikte aniden ateş açtı ve onu şehit etti. Bu kalleşliğin hesabını soracağız. Bunu yakın zamanda görecekler. Ailesine buradan başsağlığı diliyorum. Hakkari’ye başsağlığı diliyorum. Yiğit bir vatan evladıydı, güzel bir vatan evladıydı. Memleketine ve milletine sahip çıkan, şu AK davaya sahip çıkan bir vatan evladıydı. Şunu çok net söylüyorum, bunlar bizi yıldıramaz. Vatanımızın birliği önemliyse nasıl 15 Temmuz’da çıplak elleriyle beraber liderliğin ortaya koymuş olduğu iradeyle tankların üzerine çıkanlar arkada bıraktıklarını düşünmemişlerse bu yolda canımız sonuna kadar fedadır. Allah keşke bizi böyle bir şerefle bizi şereflendirse” dedi.
Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizi birbirimizin arasına fitne sokmaya çalışacaklardır. Onun için de rehberimiz açık ve nettir. Veda hutbesinde Peygamber Efendimizin bize emanet ettiği yol haritası bizim rehberimizdir. Birbirinizin renginin, ırkının farklılığı değil diyor sizin aranızdaki ayrılık, bana olan yakınlığınızdır. İşte o doğruluktur, o dürüstlüktür, o insanlığa sahip çıkmaktır, o inancını yaşamaktır. O millet nedir onun kadrini ve kıymetini bilmektir onunla birlikte yarına adım atabilmektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.