Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Efkan Ala Batman’da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “İnancımızın önündeki birçok engeli çıkarıp attık. Kültürümüzün önündeki birçok engeli çıkarıp attık. Ekonomimizi dünyanın sayılı ekonomilerinin arasına soktuk. Elbette birçok engeli kaldırdık....

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “İnancımızın önündeki birçok engeli çıkarıp attık. Kültürümüzün önündeki birçok engeli çıkarıp attık. Ekonomimizi dünyanın sayılı ekonomilerinin arasına soktuk. Elbette birçok engeli kaldırdık. Bunları milletimizle beraber yaptık. Çok önemli işler yaptık. Ama yapacağımız çok iş var. Bu milletin güvenini alanlar olarak bu millete hizmet etmek boynumuzun borcudur” dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Batman’a geldi.
Havalimanında AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve kurum müdürleri tarafından karşılanan İçişleri Bakanı Ala, AK Parti İl Teşkilatı’na ziyarette bulundu.
Bakan Ala, burada yaptığı açıklamada, Batman’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.
AK Parti olarak pek çok reformu gerçekleştirdiklerini belirten Ala, “İnancımızın önündeki birçok engeli çıkarıp attık. Kültürümüzün önündeki birçok engeli çıkarıp attık. Ekonomimizi dünyanın sayılı ekonomilerinin arasına soktuk. Elbette birçok engeli kaldırdık. Bunları milletimizle beraber yaptık. Çok önemli işler yaptık. Ama yapacağımız çok iş var. Bu milletin güvenini alanlar olarak bu millete hizmet etmek boynumuzun borcudur. Şimdiye kadar çok engel olmaya çalıştılar. Ama başarılı olamadılar. Bizi çeşitli şekilde tanımlayıp inancımızdan dolayı ötekileştirmeye çalıştılar biz buradayız. Ama onlar burada değiller. Onlar gittiler. Ama biz buradayız. Bu milletin yüreği çarptıkça biz o söylediğimiz hedefleri gerçekleştireceğiz. Ama bize bunları yapamazsınız diyenler tarihin çöplüğünde yerini alacak” dedi.
“YANI BAŞIMIZDAKİ ÜLKELER ÇOK ZOR DÖNEMLERDEN GEÇİYOR”
İslam dünyasına yakışmayan bazı durumların yaşandığını ifade eden Ala, “Biz İslam dünyası olarak birçok güzellikleri yaşıyoruz. Bize yakışmayan bazı durumları İslam dünyasında yaşıyoruz. Bizim inancımıza bizim kültürümüze yakışmaz bunlar ama böyle sıkıntılı dönemi aşağı yukarı 100 yıldır yaşıyoruz. Yanı başımızdaki ülkeler çok zor dönemlerden geçiyor. Allah onlara yardım etsin” ifadelerini kullandı.
“CHP 5 YILDA 6 SEÇİM KAYBETMİŞ HALA BİZE AKIL VERİYOR”
Yaptıkları hizmetlerle önlerine engel koymak isteyenlerin olduğunu belirten Ala, şöyle devam etti:
“Birçok yerde bizim önümüze çukur koymak isteyenler oldu. Sandıktan çıkmadan iktidara gelmeye alışanlar yıllardır parti olarak siyaset yapıyorlar. Onların kimlerle ittifak yaptıklarının bir önemi yok. CHP 5 yılda 6 seçim kaybetmiş hala bize akıl veriyor. Arkadaş biz senin aklına uysak biz de seçim kaybederiz. Sen biraz bizi takip etsene desene bu insanlar nasıl oluyor da oy alıyor ben sıfırım. Yıllardır sen sandıktan çıkmadan iktidar paylaşmaya alışmışsın. Yaptırdığın ana yasalarla darbelerle bunu yapmaya alışmışsınız. Bu millet 2002’den beri durumu ele almış haberin yok. Sen artık o eski günleri unut sandıktan çıkmadan iktidar olmayı unut. İktidar mı olmak istiyorsun vatandaşa gideceksin projeni anlatacaksın oy alacaksın geleceksin iktidar olmaya. Biz vatandaşımızdan aldığımız iradeyi ona hizmete dönüştürmeyi ahdetmişiz. Bunun önünde milletin dışında kim durursa onu alır kenara koyar yola devam ederiz. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız yüzde 52 oyla iş başına getirildi. O da her yerde milletimizin sıkıntısını dile getiriyor. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın problemleri ile ilgileniyoruz. Biz her adımımızda milletimizi düşündük. Her sandıkta millet yanımızda durdu. Biz de millete mahcup olmamak için çalışıyoruz.”
“‘HER SEÇİM ’HÜKÜMET KURULUR MU’ TEDİRGİNLİKLERİNİ KALDIRMAK İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRELİM”
Başkanlık sistemine de değinen Ala, “Her seçim tedirgin oluyor millet, acaba hükümet kurulacak mı diye. Şimdi diyoruz ki bu tereddütlü demokrasinin yerini garantili bir demokrasi alsın. O zaman getirelim başkanlık sistemini. 14 parti bir araya gelmesine rağmen millet aldı istikrarı tereyağından kıl çeker gibi çekti getirdi. Ve kendi derdi ile değil bütün dünyadaki mazlumlarıyla dertlenen bir lideri seçti. Biz de diyoruz ki millet kimi seçerse getirip başa koysun. Ama bu diğerlerinin işine gelmiyor. Millet neyi isterse o olsun. Hiç kimse milletin geleceği üzerinden kendi siyasetini kurgulamamalı” diye konuştu.
“GELEN PARA İLE SİZE HİZMET ETMEYENLERLE YÜRÜMENİN BİR ANLAMI YOK”
HDP’li Batman Belediyesi’ne geçen yıl için 171 milyon para gönderildiğini dile getiren Ala, konuya ilişkin şunları kaydetti:
“Geçen yıl 171 milyon buranın belediyesine gönderildi. Bununla hizmet yapılacak. Siz bu para ile ne yaptınız? Hiçbir şey yapılmadı. Bu millete bu reva hak mı? Oy verenler bunun için mi oy verdi. Ben oy veren vatandaşlara sesleniyorum. Gelin bir kere daha düşünelim. Gelen para ile size hizmet etmeyenlerle yürümenin bir anlamı yok. Her yere üniversite açıldı mı? Burada en çok istenen okuldu. Açtık çocuklar okusun mühendis olsun çocuklar yönetmek mi istiyor ülkeyi. Asıl yönetimin sahibi sensin. Problem mi oluştu 2002’den veri nasıl açtıysa yine biz aşacağız. Sadece senin oyunu almak için ve çocuklarının geleceğini karartanlarla beraber olmayın. Geleceğini aydınlık yapmak isteyenlerle beraber olun. Ön açıcı kadrolarla birlikte olun. O kadrolarla burada, dünyanın her yerinden yaptığımız işler takip ediliyor. Kimi önümüzü kesmek için takip ediyor kimi destek olmak için takip ediyor. Bakın nereden nereye geldik.”
“ÇOCUKLARI DAĞA GÖNDERİP ONLARI TERÖRİST YAPANLARIN ARKASINDA DURMAYIN. VE ARTIK ‘EDİ BESE’ DEYİN”
Dağa gönderilen çocuklarla ilgili de konuşan Ala, “Çocukları dağa gönderip onları terörist yapanların arkasında durmayın. Ve artık durun deyin ‘Edi bese’ deyin. Türkiye artık 4.8 büyüdü. Dünyada en fazla büyüyen 5 ülkeden birisi. Önceden hep Avrupa’ya bakıp ne güzel yapıyorlar diyorduk. Bizde öyle yapalım demez miydik. Şimdi onlar bize bakıp bu kadar büyümeyi nasıl yapıyorsunuz diyorlar. İşte bu insanlar ve insanların birlikteliği yapıyor. Enflasyon düşüyor işsizlik düşüyor. Büyük projeler hayata geçiriyoruz. Biz bütün dünyaya örnek olacak başarılar ortaya koyuyoruz. Yeniden meseleleri ele almak geleceğe doğru yürüme zamanıdır. Yol yaptık otobanlar yaptık yapmaya devam edeceğiz. Hizmet bizim işimiz” ifadelerini kullandı.
Bakan Ala, AK Parti İl Teşkilatına gerçekleştirdiği ziyaretin ardından TP Kristal Park’ta kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.