Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Altınok Muş’ta

İçişleri Bakanı Selami Altınok, yakın gelecekte yapılacak olan seçimlerle ilgili olarak gerekli güvenliğin alınması için gerekli önlemlerin alınacağını belirterek, seçim güvenliği ve seçimin huzur içinde yapılması noktasındaki çalışmaların...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2015 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2015 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Selami Altınok, yakın gelecekte yapılacak olan seçimlerle ilgili olarak gerekli güvenliğin alınması için gerekli önlemlerin alınacağını belirterek, seçim güvenliği ve seçimin huzur içinde yapılması noktasındaki çalışmaların diğer illerde de yapılacağını söyledi.
İçişleri Bakanı Selami Altınok, berberindeki Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinaslan ile birlikte Muş’a geldi. Saat 11.00’de özel uçakla Muş’a gelen Bakan Altınok ve beraberindekileri Muş Valisi Seddar Yavuz, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakcı, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Garnizon Komutanı Kurmay Albay İsmail Işık, Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Nuri Çelik ve belde belediye başkanları ile protokol üyeleri karşıladı. Muş Havaalanı’nda Muş gezisi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Muş’ta bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni hükümet kurulduktan sonra ilk yurt gezimize Muş’tan başladık. Muş’taki hemşerilerime sevgilerimi ve selamlarımı iletiyorum. Sayın Başbakanımızın özellikle sevgilerini ve muhabbetlerini iletiyorum" dedi.
Memleketin huzur ve güveninin sağlanması, yörede yaşayan vatandaşların bu huzur ve güveni yüreklerinde hissedebilmeleri, kardeşlik, birlik ve dirliğin devamı için 78 milyonun bir ve bütün olması, kardeş olması noktasında Muş’un ve Muşlunun çok büyük gayretinin olduğunu çok iyi bildiklerini söyleyen Altınok, "Yıllar öncede olsa bölgede çalışmış Muş Ovasını ve Muşlunun yiğitliğini, kahramanlığını, memleket ve millet sevgisini yüreğinde hissetmiş bir insan olarak ilk ziyaretimi buraya yapmış olmaktan dolayı mutluyum" dedi.
"SEÇİM GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZİ YAPACAĞIZ"
Seçimlerle ilgili olarak güvenliğin sağlanması noktasında açıklama yapan Altınok, "Seçimler yakın gelecekte yapılacak. Bu geldiğimiz ziyarette Valiliğimizle, emniyetimizle, jandarmamızla ve diğer yetkililerimizle seçim güvenliğinin daha iyi noktada sağlanabilmesi, seçimin demokratik hukuk devleti ilkleri çerçevesinde huzuru ve güveni ön plana alan sağlıklı bir şekilde yapılması noktasındaki görüşmelerimizi yapacağız. Bu gezilerimiz bu manada seçim güvenliği ve seçimin huzur içinde güven içerinde yapılması noktasındaki çalışmalarımızı diğer vilayetlerimizde de yapacağız. Bilgi alışverişinde bulunacağız. Bundan sonra yapılması lazım gelenler noktasında karşılıklı görüş teatisinde bulunacağız" dedi.
“BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRADA TERÖRLE MÜCADELEMİZ EN ETKİN ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”
Terörle mücadele noktasında kararlı mücadelenin devam edeceğini söyleyen Altınok, "Terörle mücadele noktasında hukuk devleti ilkeleri sınırlarında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma noktasında etkin mücadeleyi bugüne kadar devletimiz gösterdiği gibi bundan sonrada gösterecektir. vatandaşımızın terör örgütü ile ayrışması vatandaşın vatandaşlık haklarını kullanması noktasındaki ilkelerinin ön planda tutulması, hukuk devleti ilkelerinin ön planda tutulması bütün güvenlik görevlileri hepimiz özel bir gayret gösteriyoruz. özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Aynı zamanda da terörle mücadele noktasında da en şiddetli en kuvvetli şekilde ne yapılabilecekse onu uygulayacağız. Hukuk devleti ilkesinden vazgeçmeden, demokratik normlardan vazgeçmeden ama askerimize polisimize güvenlik görevlilerimize doktorlarımıza ebelerimize hemşirelerimize kurşun sıkan insanlarla da en güçlü şekilde, sistemin gerektirdiği terörle mücadelenin gerektirdiği ölçüde bütün mücadelemizi bugüne kadar verdiğimiz gibi bundan sonrada vereceğiz" dedi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ HER ZAMAN GÜÇLÜDÜR”
Altınok, "Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman güçlüdür. Bugünde güçlüdür, yarında güçlü olacaktır. Hiçbir terör örgütünün devletle baş edebilmesi mümkün değildir. O manada kararlılıkla devam ediyoruz ve bütün vatandaşlarımıza tavsiyemizdir, herkes işine gücüne baksın Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve devleti yönetenlere inansın ve güvensin. Biz bu terörün üzerinden geleceğiz. Kararlılıkla gideceğiz ve sonuçta bu terörün üzerinden geleceğiz" dedi.
“OKULLARIMIZIN AÇILMASI SÜRECİNDE DE HİÇBİR SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ”
Okulların açılacağı dönemde bölgede herhangi bir sorunun yaşanıp yaşanmayacağı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Bakan Altınok şunları söyledi:
"Bütün valilerimizle güvenlik görevlilerimizle gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah okullar açıldığında da o manada çok fazla bir sıkıntı yaşamayacağımızı tahmin ediyorum. Vatandaşlarımız bize güvensinler. Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve hükümetine güvensinler. Her zaman biz vatandaşlarımızın yanında olacağız. Terör örgütü ile de devletin hukuk sisteminin bize vermiş olduğu yetkilerin hepsini azami bir şekilde kullanarak en uygun ve en şiddetli şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Bütün ilerimizde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu illerimizde de bütün kamu hizmetlerinin, tabii ki eğitim ve sağlık hizmetlerinin, alt yapı hizmetlerinin güvenlikli bir şekilde vatandaşlarımızın arzu ettiği kalitede sunulabilmesi noktasında bütün tedbirlerimizi aldık ve almaya devam ediyoruz. Bu nokta da okullarımızın açılması sürecinde de hiçbir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum ve yaşamayacağız. Her türlü tedbirlerimizi aldık. Valilerimiz, emniyetimiz, jandarmamız, silahlı kuvvetlerimiz onlarda tedbirlerini aldılar. Bütün insanlarımız, bütün vatandaşlarımız, hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her şeye muktedirdir. Her şeye hakimdir. Bundan sonra da hakim olmaya devam edecektir."
Bakan Altınok ve beraberindekiler daha sonra Muş Valiliği’ne geçti. Bakan Altınok’un Varto ve Hasköy ilçelerinde de incelemelerde bulunması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.