Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Ala:“Bizim aldığımız hiçbir karar, milletimizin aleyhine olmaz”

Erzurum’da Gezi Ve İncelemelerini Sürdüren İçişleri Bakanı Efkan Ala, Suriyeli Sığınmacılar Ve Türkiye'deki Ahıska Türklerine Vatandaşlık Hakkı Tanınmasına Yönelik Sürdürülen Çalişmalarla İlgili Değerlendirmelerde Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Ala:“Bizim aldığımız hiçbir karar, milletimizin aleyhine olmaz”
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Suriyeli sığınmacılar ve Türkiye’deki Ahıska Türklerine vatandaşlık hakkı tanınmasıyla ilgili, “Bizim aldığımız hiçbir karar, milletimizin aleyhine olmaz” dedi.
Erzurum’da gezi ve incelemelerini sürdüren İçişleri Bakanı Efkan Ala, Suriyeli sığınmacılar ve Türkiye’deki Ahıska Türklerine vatandaşlık hakkı tanınmasına yönelik sürdürülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kendilerinin her bir ailenin ve kişinin dosyasını tek tek ele aldıklarını dile getiren Bakan Ala, “Çok titiz bir şekilde inceliyoruz ve değerlendirmesini yapıyoruz. Sonra da onları kararlaştırıyoruz. Burada hiçbir tereddüde mahal yoktur. Memleketimizin ve milletimizin lehine ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Bizim aldığımız hiçbir karar, milletimizin aleyhine olmaz. Milletimiz burada müsterih olsun. İkincisi bizim misafirlerimiz, Türkiye’de şu ana kadar dünyanın gıpta ettiği bir şekilde muamele görmüşlerdir. Bizim misafirperverliğimize yakışır bir şekilde şimdiye kadar nasıl yönettiysek bu mevzuyu, bundan sonraki alacağımız kararlar, milletimiz bilsin ki hem o misafirlerimizin lehine hem milletimizin lehine olacaktır ve tercih söz konusu değildir. Biz her bir problem için adım attığımızda, böyle ilgiyle izliyorum, hemen meselenin muhteviyatını anlamadan birtakım değerlendirmeler yapılıyor, eleştirilerde bulunuluyor. Biz milletin ne dediğine bakıyoruz. Milletimizin eleştirilerini, katkılarını, değerlendirmelerini politikamızın merkezine almış durumdayız. Onun için atacağımız her adım ve şimdiye kadar atmış olduğumuz her adım, hem milletimizin menfaatini sağlayacak bir adımdır hem de buradaki misafirlerimizin menfaatini sağlayacak adımdır” diye konuştu.
“Türkiye’nin attığı adımlar da dünyaya örnek oluyor”
Türkiye’nin mazlumlara yardım yapan ülkeler arasında birinci sırada olduğunu belirten Bakan Ala, “El açan Türkiye değil, yardım eden Türkiye kategorisine gelmişiz ve en başa da oturmuşuz. Başka bir şeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Burada birinci olan Türkiye, daha geçenlerde kalkınma ve büyüme hızları açıklandı. Büyüme hızında da 4,8’lik ekonomik büyüme ile dünyada ilk 5 ülke arasına girmiş. Bu eleştirileri yapanlar, bu rakamları da yorumlasınlar. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Şimdiye kadar yardım yaptığımız insanlara hiçbir şey sormadan yardım etmişiz. Şimdi de üretime katkı sağlayacak imkanları getiriyoruz. Türkiye’ye daha çok katkı sağlayacaklarını görüyoruz ama amacımız da maddi bir çıkar değil. Evet biz muhacir-ensar anlayışıyla meseleye yaklaşıyoruz ama ekonominin gereğini de milletimizin menfaatinin gereğini de yerine getiriyoruz. Bundan sonra da bunu yapacağız ve Türkiye’nin attığı adımlar da dünyaya örnek oluyor. O bakımdan biz kararlı bir şekilde ve çalışarak ortaya koyduğumuz politikanın altını doldurarak yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.