Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Ala, Fransa’daki terör saldırısını değerlendirdi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Fransa’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili, "Fransız halkına milletim adına taziyelerimi sunuyorum. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.Bir dizi inceleme için memleketi Erzurum’da bulunan İçişleri...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Fransa’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili, "Fransız halkına milletim adına taziyelerimi sunuyorum. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.
Bir dizi inceleme için memleketi Erzurum’da bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Büyükşehir Belediyesini ziyaretinin çıkışında gazetecilerin Fransa’daki terör saldırısıyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Bakan Ala, olayla ilgili değerlendirmesinde, “Fransa menfur bir terör saldırısına maruz kaldı. Fransız halkına milletim adına taziyelerimi sunuyorum. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Burada defalarca altını çizerek belirtiğimiz bir husus Türkiye olarak şudur,teröre karşı etkili bir küresel iş birliği gerekiyor. Uluslararası iş birliği gerektiriyor. Çünkü terör nitelik kazandı ve ülkelerin bununla baş etmesinin en önemli şartı kararlı, etkili, anlamlı, iş birliği yapmalarından geçer. Bu iş birliği yaparken de her hangi bir ayrım yapmaksızın iş birliğine girişmelerinden, terörü hep vurguluyoruz, dini, kimliği, milliyeti olmaz, gerekçesi olmaz" ifadelerini kullandı.
İşbirliği şart
Terörün bir şiddet yöntemi olduğunun, amaçsız, fakatsız ve nereden geldiğine bakılmaksızın, kime yöneldiğine bakılmaksızın lanetlenmesi ve karşı durulması gerektiğinin altını çizen Ala, "Bu konuda hiç bir yardımlaşmadan imtina edilmemelidir. Dünyanın beklediği de budur. Bizim de sürekli söylediğimiz budur. Biz yıllardır terörle mücadele ediyoruz. Şimdi de etkili mücadele sürdürüyoruz. Zaman zaman Türkiye’nin karşılaştığı çeşitli şekillerde iş birliği yapan, Türkiye’ye saldıran teröristlere karşı bazen bizim reddettiğimiz ayrımların yapıldığını görüyoruz. Burada bütün gelişmiş ülkeler ve dünyanın her ülkesine çağrıda bulunuyoruz. Bir yerde bir terörist faaliyet varsa, terörist bir saldırı varsa onun kimliğine ve ne dediğine bakılmaksızın mutlaka topyekun karşı durulmalıdır. Bütün istihbarat paylaşımları, iş birlikleri, derhal yerine getirilmelidir. Burada hiçbir bilgi esirgenmemelidir. Biz yıllardır terörle mücadele ediyoruz. Ama zaman zaman şikayetlerimizi de dile getirdik. Yeterli katkıyı alamadığımız yönünde, yeterli yardımı alamadığımız yönünde, altını çizerek şikayetlerde bulunduk. Buradan yüksek sesle dile getiriyoruz. Şimdi terörün geldiği boyut artık kimsenin bir şey demesine gerek kalmaksızın bütün dünyanın gözü önünde olmaktadır. O zaman, sözün yerini daha çok eylem almalıdır, her ülke elinden gelen katkıyı buraya sağlamalıdır. Bu dünyanın karşı karşıya olduğu sorunu çözmeye harcamalıdır" dedi.
"Elimizden geleni yapıyoruz"
Türkiye’nin her platformda en etkili biçimde elinden geleni yaptığını belirten Bakan Ala, "Kaynaklarımızla ve imkanlarımızla teröre karşı yıllardır verdiğimiz mücadeleyi daha da etkili bir biçimde, bundan sonrada veriyoruz ve vereceğiz. Her ülkeden de etkili iş birliğine anlamlı bir cevap bekliyoruz. Tekrar Fransız halkına taziyelerimizi sunuyorum ve yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Sabahleyin Fransız İçişleri Bakanına da mesajımı gönderdim. Onlar da Türkiye’de bir hadise olduğu zaman mesajlarını gönderiyorlar. Bizimle de zaten diyaloğumuz var acılarını paylaşıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.