Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İç güvenlik yasası tam diktatörlüğü perçinleyen bir yasa"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iç güvenlik yasasına parti olarak karşı olduklarını belirterek "Tam diktatörlüğü perçinleyen bir yasa." dedi. Veli Ağbaba, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mecliste...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iç güvenlik yasasına parti olarak karşı olduklarını belirterek "Tam diktatörlüğü perçinleyen bir yasa." dedi.

Veli Ağbaba, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mecliste basın toplantısı düzenledi. CHP Cezaevleri Komisyonu olarak son 4 yılda gördükleri yeni Türkiye'nin en büyük özelliğinin, demokrasi ve özgürlüklerin yok hükmünde olması olduğunu dile getiren Ağbaba, yıllarca siyasi davaların arkasındaki kumpasları söylediklerini, bugün bazı siyasi davalardaki siyasi kumpasların ortaya çıktığını, bazılarındakilerin ise halen görmezden gelindiğini savundu.

"AKP'nin iktidara geldiği günden beri uğraştığı bir kesim var, gençlik; özellikle de solcu, devrimci, aydınlığa ve demokrasiye tutkuyla bağlı öğrenci gençliği. Çünkü AKP'nin en büyük korkusu gençler. Gençler, polis tarafından dövüldü, öldürüldü, cezaevine yollandı." diyen Ağbaba, cezaevinde yatan öğrencilerden örnekler verdi. "Cihan Kırmızıgül, sadece bir poşudan yıllarca cezaevinde yattı ve hüküm giydi. Mersin Üniversitesi öğrencisi Duygu Kerimoğlu, Facebook’ta Redhack ile haberi paylaştığı için aylarca cezaevinde terör örgütü üyeliğinden yattı. Dicle Üniversitesi öğrencisi Rıdvan Çelik, 1 Mayıs kutlamalarına katıldığı için ve slogan attığı görüntüsü olduğu için ceza aldı. Erasmus kapsamında Fransa'daki Lyon Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne gelen Sevil Sevimli, 1 Mayıs gösterisine ve Grup Yorum konserine katıldığı için terör örgütü üyesi olmakla suçlandı. Erdal Kozan, 18 Haziran gezi eylemlerine katıldığı için gözaltına alındı, LYS'ye elleri kelepçeli götürüldü. Bu isimler kumpas kurulan gençlerden sadece birkaçı."

Che, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya'nın resimlerini göstererek gençlere yönelik kurulan kumpaslardaki suç delillerini paylaşan Ağbaba, 3 binin üzerinde üniversite öğrencisinin cezaevinde çürümeye terkedildiğini ileri sürdü. İç güvenlik paketiyle ilgili bir soruya ise CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "İç güvenlik yasası bizimde karşı çıktığımız tam diktatörlüğü perçinleyen bir yasa." karşılığını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.