Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Hükümetin ya da derin güçlerin geliştirmeye çalıştığı provokasyon boşa çıktı'

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ağrı ile birlikte demokrasi bloğunun çok başarılı bir sınav verdiğini belirterek, "Hükümetin ya da derin güçlerin geliştirmeye çalıştığı, çalıştırdıkları bu provokasyon boşa çıktı"...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 21:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Hükümetin ya da derin güçlerin geliştirmeye çalıştığı provokasyon boşa çıktı'
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ağrı ile birlikte demokrasi bloğunun çok başarılı bir sınav verdiğini belirterek, "Hükümetin ya da derin güçlerin geliştirmeye çalıştığı, çalıştırdıkları bu provokasyon boşa çıktı" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ankara'da milletvekili adaylarını tanıttı. Adayların isimleri tek tek okunarak kürsüye davet edildi. İmralı heyetinde bulunan ve Ankara 1. bölgeden birinci sıraya konulan Sırrı Süreyya Önder, partililerce büyük ilgi gördü.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Sırrı Süreyya Önder, Ağrı'daki olayla ilgili, "Provokasyonlara gelince; Ağrı ile birlikte demokrasi bloğu çok başarılı bir sınav verdi. Hükümetin yada derin güçlerin geliştirmeye çalıştığı, çalıştırdıkları bu provokasyon boşa çıktı. Bizatihi Genelkurmay kendilerini tekzip etti. Ordunun tekzip ettiği bir Başbakan durumuna düşmek ne kadar trajiktir. Bunun yorumunu halka bırakıyorum. Onun için bir daha bu ve benzeri provokasyonlara kalkışmanın artık eskisi kadar kolay olmadığını gösterdi bize Ağrı provokasyonu." diye konuştu.

Önder, "Olayın hemen ardından Genelkurmay, Başbakanlığı tekzip eden ve sayın Cumhurbaşkanını tekzip eden açıklamayı yaptılar malum. Oradaki askerlerimize yardım eden halka teşekkür ettiler. Bu böyledir. Şimdi siz, bedel parası bulamadığınız için zorla askere götürülen yoksul halk çocuklarını, eskisi kadar kolay öyle vurun-kırın pozisyonuna sürükleyemezsiniz. Çünkü barışın ne kadar kıymetli olduğunu bütün Türkiye anladı. Onun için iktidarın bundan bir ders çıkarmasını diliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde HDP ve Selahattin Demirtaş'ın olduğunun hatırlatılması üzerine Önder, "Sayın Cumhurbaşkanının da çok sevdiği bir mısra ile cevap vereyim ona; onlar vurdukça biz büyüdük kardeşim, vursunlar bakalım." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarının sorulması üzerine Önder, şunları söyledi; "Bence fal bakmayı bırakıp işini yapsa sayın Akdoğan daha iyi olur. Çünkü hükümetin üzerine düşenler var. Sadece bir tanesini söyleyeyim. Tamamen sürecin dışında temel bir insani hak meselesi olan bir tane hasta tutsağı bırakmamışsınız siz. Neden bahsediyor Yalçın Akdoğan. Onun için herkes kendi işini yapsın, gereğini yapsın. Biz kendi üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Herşeye rağmen barış, ısrarla barış, ısrarla demokratik siyaset."

Seçim çalışmaları, kampanya ve süprizlerle ilgili bir soruya Önder, "Hiçbir süpriz yok. Mümkün olan en geniş halk kesimlerine ulaşmaya çalışacağız, herkese derdimizi anlatmaya çalışacağız. Ben inanıyorum ki Ankara'da yüksek bir karşılık bulacağız." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.