Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Hükümetin bonzai ve eroini serbest bırakıp vergilendirmesinden endişe ediyorum'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ülke ekonomisinin diken üstünde olduğunu, bu nedenle hükümetin yakında bonzai ve eroini serbest bırakıp vergilendirmesinden endişe ettiğini ifade etti.Büyük Birlik Partisi'nin Osmaniye'deki...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Hükümetin bonzai ve eroini serbest bırakıp vergilendirmesinden endişe ediyorum'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ülke ekonomisinin diken üstünde olduğunu, bu nedenle hükümetin yakında bonzai ve eroini serbest bırakıp vergilendirmesinden endişe ettiğini ifade etti.


Büyük Birlik Partisi'nin Osmaniye'deki 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Genel Başkan Mustafa Destici,"Dünyada petrol fiyatları yüzde 50 düşerken bizde yüzde 5 bile düşmedi. Soyguncu bir vergi düzeni olduğu için bizde düşmedi. Üretime dayalı, imalata dayalı bir vergi sistemi yok. Toplanan vergilerin tamamı vatandaşın sırtına dolaylı olarak yüklemişlerdir. Allah korusun yakında bonzaiyi ve eroini de serbest bırakıp vergi koyabilirler. Gelir nereden gelirse gelsin diye bakan, iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız. Gayri ahlaki diyeceğimiz tüm davranışlarda en az yüzde 100 artış var, yüzde 1000 artış olanlarda var. Milli ve manevi değerlerden kopuşla karşı karşıyayız. Allah Rasulü(sav) ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim, demiyor mu? O zaman bize düşen, ülkeyi yönetmeye talip olan bizle düşen iktidarı muhalefeti milli ve manevi şuura sahip olduğunu söyleyen siyasiler iktidar olsun, muhalefet olsun herkesin önceliği bu olmalı değil midir. Birinci önceliğimiz bu olmalıdır."

Son zamanlarda yaşanan olaylara bakıldığında önceliklerin yer değiştiğini belirten Destici," BBP dışındakilerin siyasi partilerin önceliği değişmiştir. Maalesef ülkemizde gündem suni kavgalarla belirlenmektedir. Bu Kavgalar sanki terör örgütünün yaptığı ayrılıkçı kavgalar yetmiyormuş gibi yeni kamplaşmalar, yeni ayrışmalar maalesef toplumuzun içinde meydana gelmektedir. Biz parti olarak hukuk ve demokrasinin üstünlüğünü her şeyin üstünde tutan bir hareketiz." diye konuştu.

İktidarın eteklerinin tutuştuğunu 'baraj düşerse iktidarı kaybederiz' diye Anayasa Mahkemesi başkanı dahil demediklerini bırakmadıklarını anlatan Desticioğlu, "Bir yandan da baraj düşse de fark etmez, diyorlar. Barajı düşür bakalım, fark eder mi etmez mi, görelim. Samimi değiller Anayasa Mahkemesi düşsen diye karar verirse kararı yok sayarız uygulamayız, diyorlar. Hani siz demokrattınız hani anayasaya inanıyordunuz hani hukuktan yanaydınız. O zaman bende buradan sesleniyorum hak hukuk tanımayan anayasaya ettiği yenine bağlı kalmayanları hiç tanımıyoruz. Yapılması gereken yüksek baraj kaldırılmalı, temsilde adalet sağlanmalıdır. Siyasi partiler kanununda demokratikleştirilmelidir. Milletvekilleri genel başkanların iki dudağı arasında belirlenmemelidir. Tercihli sistemle ön seçimle millet kimi istiyorsa meclise o milletvekili olarak gitmelidir. Milletimize söz veriyoruz. Biz iktidar ya da iktidar ortağı olursak yapacağımız ilk iş siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu değiştirip milletin vekilini liderlere değil millete seçtirmek değiştirmek olacaktır. Ancak milletin seçtiği vekilleri yeni demokratik anayasa yapabilirler 12 yıldır iktidardalar neden yapmıyorlar anayasa değişirse vekilleri liderler değil millet seçeceği için işlerine gelmiyorlar."
14 Aralık da özgür medyaya yapılan gözaltıları eleştiren Destici,"Devlet kendi vatandaşına polisini gazetecisine dizi senaristine kumpas kurmaz onlar kursa bile devlet kumpas kuramaz. Devlet i yönetenler hukukun dışına çıkamaz. Devletin farkı budur. Bu operasyonlar muhataplarından çok Türkiye cumhuriyetine devletimize basına medya özgürlüğüne zarar vermiştir. Dış dünyada uluslararası arenada maalesef ülkemizi itibarsızlaştırılmıştır.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.