Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Batman’da

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çatışmalı sürecin halkın faydasına olmayacağını söyledi.Yapıcıoğlu, partisinin çalışmaları için geldiği Batman’da yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çatışmalı sürecin halkın faydasına olmayacağını söyledi.
Yapıcıoğlu, partisinin çalışmaları için geldiği Batman’da yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi. Basın toplantısına Hüda Par Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök ve Abdurrahman Cens, GİK Üyesi Serkan Ramanlı, İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve il teşkilatı yöneticileri katıldı.
Yapıcıoğlu, 20 Temmuz’da sekteye uğratılan çözüm sürecinden sonra her gün yeni çatışma haberleri geldiğini belirterek, "En son dün gece, üniversite sınavının yapılacağı bir liseye ses bombalı eylem gerçekleştirildi. Çatışmalı süreç halkın faydasına değildir. Halk sükunet istiyor; barut kokusu istemiyor, çatışma istemiyor. Zaman zaman hükümet, asker ve polisiye tedbirlere müracaat ediyor. Denenmişin tekrar denenmesinin faydası yok. Fakat şunu söylemek gerekir, Sur’da Cizre’de yapılan yöntemin bir işe yaramadığı görülmüştür, anlaşılmıştır. Sur, Cizre ve Silopi’de yapılanların başka ilçelerde yapılmasının bir faydası yoktur. Bunu yapmak o gençleri bile bile ölüme göndermektir. Buna artık dur denilmesi gerekir" dedi.
Yeni anayasa tartışmaları ile ilgili de konuşan Yapıcıoğlu, "Gündemde yeni anayasa tartışmaları var. Muhalefet partilerinden CHP’nin, bazı kırmızı çizgileri olduğunu belirterek masadan kaçtığını görüyoruz. Diğer muhalefet partilerinin anayasayla ilgili ne dedikleri tam olarak anlaşılmıyor. Hükümet tek başına da kalsa bu anayasayı sunmak istiyor. Biz de diyoruz ki, eğer anayasanın askeri ve vesayetçi sistemi maddeleri durdurulmayacaksa bu yeni anayasa olmayacaktır. Bir diğer tartışma başkanlık sistemidir. Farklı başkanlık sistemi modelleri vardır. Türkiye’de tartışma sistem üzerindedir, şahıs üzerinde yürütülmesini yanlış buluyoruz. Nasıl bir başkanlık modeli istenildiği halka sunulmalıdır" ifadelerini kullandı.
HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili sorulan bir soru üzerine Yapıcıoğlu, "Türkiye’de yargı siyasallaştı. Yargının yön verdiği bir memlekette, daha doğrusu millet adına söyleyen fakat ideolojisine göre hareket eden yargının olduğu bir yerde siyasi dokunulmazlıkların kaldırılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.