Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’nin Bakan Bozdağ Hakkında Verdiği Gensoru Önergesi Kabul Edilmedi

HDP’nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama ile kabul edilmedi. HDP’nin gensoru önergesine CHP destek verirken, MHP destek vermedi.HDP Grubu adına Grup Başkanvekilleri Diyarbakır...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP’nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama ile kabul edilmedi. HDP’nin gensoru önergesine CHP destek verirken, MHP destek vermedi.
HDP Grubu adına Grup Başkanvekilleri Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel’in “yargı erkini baskı altına aldığı ve yönlendirdiği, kuvvetler ayrılığı ilkesine ve Anayasa’ya aykırı yaklaşımlarda bulunduğu” iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında gensoru açılmasına ilişkin önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmedi. HDP’nin Gensoru önergesine CHP destek verirken, MHP grubu destek vermedi.
Hakkında HDP tarafından verilen gensoru önergesinin Anayasa’ya uygun olmadığını belirten Bakan Bekir Bozdağ, “Hakkımda verilen gensoru herhangi bir somutluğa dayanmamakta, tamamen belli bir algı operasyonu çerçevesinde çarpıtmalardan ve asılsız yorumlardan ibarettir. Böylesi bir önergeyi vermek ve bunu gensoru gibi çok ciddi bir müesseseyi yapmak fevkalade yanlış olmuştur” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.