Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Yüksekdağ’dan ’Dokunulmazlık’ Yorumu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, "Bu mücadele hiç bitmedi; sayısız yöntem ve sayısız yolla, sayısız kanalla devam etti. Bizler bundan sonraki süreçte de bildiğimiz yollardan yürümeye...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, "Bu mücadele hiç bitmedi; sayısız yöntem ve sayısız yolla, sayısız kanalla devam etti. Bizler bundan sonraki süreçte de bildiğimiz yollardan yürümeye devam edeceğiz" yorumunda bulundu.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Manisa’da HDP’nin Olağanüstü Kongresi’ne katıldı. 162 delegenin bulunduğu ve divan başkanlığını Coşkun Üstenci’nin yaptığı kongreye Bir gün Sağgöz’ün oluşturduğu tek liste ile girildi. Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hükümeti eleştirdi. Hükümetin verdiği hiç bir sözü tutmadığını iddia eden Yüksekdağ, "Demokrasi getirecekti AKP saray iktidarı, şu an bakın 13 yılın arkasından diktatörlük inşa ediyorlar. Halkın tepesinde saray kurdular. Bir diktatörlük inşaasına geçtiler" dedi.
"BU HALKIN KUDRETİ SİZİN GİBİ NİCE HÜKÜMETİ İKTİDARI GÖTÜRDÜ"
Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, şöyle konuştu:
"Dokunulmazlıklarımızı kaldıracaklarmış. Hiç utanmaları yok. Hiç ne oldum değil de ne olacağım demiyorlar. Mağduriyet edebiyatı yapanlar, bizleri fikirlerimizden, düşüncelerimizden söylediğimiz sözlerden dolayı meclisten atmakla tehdit ediyorlar. Ama bizim onlara cevabımız çok net. İki yüzlüsünüz, sahtekarsınız, riyakarsınız. Bu halkın kudreti sizin gibi nice hükümeti iktidarı götürdü. Sizi de götürecek"
"BİZİM DE MÜCADELE PLANLARIMIZ VAR"
Dokunulmazlıklarla ilgili eleştirilerini devam ettiren Yüksekdağ, "Dokunulmazlığın kaldırılması konusunda hep beraber oy vereceklerini söylediler. Kendi sonlarına, suçlarına, ayıplarına, rezaletlerine oy verecekler. Buna emin olun. Bu rezaleti hiç birisi kendi tarihinden kazıyıp çıkaramayacak. Bu savaşı yaratarak bu yıkım ve şiddet siyasetini yaratarak kendi sonlarını getiriyorlar. O nedenle bize karşı verilmiş oylar olmayacak. 3’ü bir aradanın rezaletlerinin oylanması olacak. Siyasi ahlaksızlıklarının oylanması olacak. Ama halklarımızın demokratik iradesini hiç bir biçimde tasfiye etmeyi başaramadılar, başaramayacaklar. Eğer onların zulmü, eğer onların antidemokratik oluşturdukları cephe ve birliği varsa bizim de halklarımızın birliği var. Bizim de mücadele planlarımız var. Bu mücadele hiç bitmedi sayısız yöntem ve sayısız yolla, sayısız kanalla devam etti. Bizler bundan sonraki süreçte de bildiğimiz yollardan yürümeye devam edeceğiz. Dokunulmazlıklarımızın kaldırmazlar demiyorum, kaldırırlar. Bizi hapse atmazlar demiyorum, evet atarlar ama rahat olun çünkü bunları yaptıklarında emin olun bedelini misliyle ödeyecekler" diye konuştu.
Yüksekdağ, konuşmasının ardından Aydın’da yapılacak olan kongreye katılmak üzere Manisa’dan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.