Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Yüksekdağ’dan Çözüm Sürecine İlişkin Açıklama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, barış ve çözüm süreci karşısındaki bütün komploları boşa çıkaracaklarını söyledi.HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında Çorum’a...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, barış ve çözüm süreci karşısındaki bütün komploları boşa çıkaracaklarını söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında Çorum’a geldi. Cumartesi Pazarı’nda açık hava mitingine katılan Yüksekdağ, çözüm süreci üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini eleştirdi. Siyasi iktidarın 13 yıl boyunca ‘çözeceğim’ dediği bütün sorunları kördüğüme dönüştürdüğünü ileri süren Yüksekdağ, “Kürt sorununu çözme iddiasıyla hükümete geldi. Türkiye halklarının oyunu ve desteğini aldı. 13 yıl sonraki tablo ortada. Çıkıyor Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Kürt sorunu yoktur.’ Çıkıyor bütün yıllar boyunca kanla, canla, emekle, cefayla kurulan müzakere masasını devirmekte hiç tereddüt etmem diyor. Aklını başına al. O müzakere masası sen ‘kurul’ dedin diye kurulmadı. Bu süreç sen ‘ol’ dedin diye olmadı. Sen olmayacak dediğin zaman halkımızın barış ve çözüm umudu tükenmeyecek. Barışın ve çözümün bütün Türkiye halklarının birlikte demokratik ülkede yaşamasının bir güvencesi var. O da Halkların Demokratik Partisidir. Bizlerdir. Halklarımızın gücüdür” diye konuştu.
Çözüm ve diyalog sürecinin iki tarafının bulunduğunu dile getiren, bunlardan birinin Abdullah Öcalan olduğunu ifade eden Yüksekdağ, “Bütün provokasyonlara rağmen, bütün komplolara rağmen süreci ayakta tutmak, Türk ve Kürt çocuklarının kanı dökülmesin diye uğraşmakta hiçbir tereddüt göstermiyor. Sonuna kadar o masada kalma iradesi sergiliyor. Siz Ağrı’da o 5 askeri de ölüme göndermekte tereddüt etmediniz. Ama o 5 askeri Ağrı’nın halkları kurtardı. Sizin ölüm çıksın diye başlattığınız o provokasyonu bizlerin gücü, Ağrı halklarının barış ve çözüm iradesi durdurdu. Ortadan kaldırdı. Ağrı Diyadin’deki bu provokasyonu nasıl ortadan kaldırdıysak, bu komployu tezgahı nasıl boşa çıkardıysak, bundan sonra da barış ve çözüm süreci karşısındaki bütün komploları da boşa çıkaracağız” dedi.
Barışa ve bütün Türkiye halkların barış umuduna düzenlenmiş en büyük komplonun iktidarın kendisi olduğunu iddia eden Yüksekdağ, “Eğer bu iktidar barışın önünde engel olmaktan çıkarsa Türkiye ve Kürt toplumu kardeşçe kucaklaşır. Bu iktidar çözüme köstek olmaktan vazgeçerse barış ancak o zaman sağlanır. HDP, Kürt’üyle Türk’üyle ezilen tüm halkların kucaklaştığı, birleştiği ortak çatımızdır. Demokratik Türkiye de bu çatının altındaki ışık ve güçle kurulacak. Bu ışığı iyi koruyalım. Çünkü 8 Haziran sabahı bu ışıkla aydınlanacak. Çünkü AK Parti’nin ampulü sönecek” diye konuştu.
Mitinge Yüksekdağ’ın yanı sıra EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve milletvekili adayları katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.