Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP'li vekilden Şırnak'taki tutuklamalara tepki

HDP Şırnak Milletvekili Ayçan İrmez, 28 Haziran'da Şırnak'ın Cizre ilçesini ziyaret etmeye giden 4 üniversiteli gencin gözaltına alındığını söyledi. Polislerin kendilerine göre kurgu yapıp komplo kurduğunu iddia eden İrmez, 28 Haziran'da...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP'li vekilden Şırnak'taki tutuklamalara tepki
HDP Şırnak Milletvekili Ayçan İrmez, 28 Haziran'da Şırnak'ın Cizre ilçesini ziyaret etmeye giden 4 üniversiteli gencin gözaltına alındığını söyledi. Polislerin kendilerine göre kurgu yapıp komplo kurduğunu iddia eden İrmez, 28 Haziran'da gözaltına alınan gençlerin, iki gün sonra da tutuklanıp cezaevine gönderildiğini ifade etti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP'li Ayçan İrmez, 4 üniversiteli gencin uluslararası hukuk ve Anayasaya aykırı bir şekilde afaki gerekçelerle gözaltına alınıp tutuklandıklarını savundu. Fotoğraf makinası ve ses cihazı bulunduğu için gözaltına alındıklarını dile getiren İrmez, 90'lı yıllarda varolan zihniyetin şimdi daha fazla uygulandığnı ileri sürdü.

Bu 4 kişinin seçim döneminde HDP'nin çalışmalarına katıldığını anlatan İrmez, 90'lı yıllarda Şırnak Cumhuriyeti dendiğini, şimdi bunun kendilerine öğretildiğini kaydetti. Herkesin seyahat özgürlüğünün olduğunu ifade eden İrmez, özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığını, ama sulh ceza mahkemelerinde süper yetkili hakimliklerle bu tutuklamaların gerçekleştirildiğini ifade etti. İrmez, siyasi erke çağrıda bulunarak "Daha demokratik, daha adaletli daha eşitlikçi bir adalet sistemi istiyoruz." dedi.

Avukat Rıza Yalçın Koçak ise iç güvenlik paketinin, yeni yargısal düzenlemelerin, sulh ceza mahkemelerinin çok komik ve fiyasko tutuklamasıyla karşı karşıya olduklarını söyledi. "Bu çocuklar politik duyarlılığa sahip çocuklardır. HDP'ye seçimde çalışmışlardır." diyen Koçak, Yeni Demokratik Gençlik'in (YDG) siyasi, politik bir gençlik dergisi olduğunu ve bu çocukların dergiyi okuduğunu belirtti.

Bombalı eylem yapmak için İstanbul'dan Cizre'ye gittiklerinin söylendiğini anlatan Koçak, 4 kişinin yanlarında patlayıcı değil fotoğraf makinası ve ses kayıt cihazı olduğunu vurguladı. Kuvvetli suç şüphesi ve delilleri karatma ihtimali sebebiyle tutuklandıklarını anlatan Koçak, "Bombalı eylem yapacaksa neden patlayıcı yoktur? Bu ülkede seyahat özgürlüğü var." diye konuştu. Koçak, Diyarbakır bombacısından ise 6 ay önce haberdar olunmasına rağmen neden gözaltına alınmadığını sordu.

Yetkin Kılıç'ın ablası da aileler olarak mağdur durumda olduklarını ve davanın takipçisi olacaklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.