Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP'li Oluç: Irkçı kampanya tehlikeli boyutlara ulaşıyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ve partilerine yönelik ırkçı siyasi linç kampanyasının tehlikeli boyutlara varacak şekilde tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirterek, "Yeni Akit, bugün...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ve partilerine yönelik ırkçı siyasi linç kampanyasının tehlikeli boyutlara varacak şekilde tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirterek, "Yeni Akit, bugün sürmanşetinden verdiği “Oğlumun katili Demirtaş” başlıklı haberle Eş Genel Başkanımızı karanlık odaklara ve kontra örgütlenmelere açıkça hedef olarak gösteriyor." dedi.

Saruhan Oluç, yaptığı yazılı açıklamada, "Birçok karanlık olayın ardında hedef gösterici yayınları bulunması nedeniyle, bu konuda zaten sicili bozuk olan Yeni Akit, Eş Genel Başkanımıza karşı son derece tehlikeli bir kampanya yürütüyor. Sistemli bir biçimde bu saldırı kampanyasını yürüten Yeni Akit ve onun arkasındaki karanlık odakların hedefi, Türkiye’yi uçurumun kenarına sürükleyecek büyük provokasyonları devreye koymaktır. Akit Yazarı Hasan Karakaya bugünkü yazısında HDP’yi “Halkın sabrını zorlamayın” sözleriyle tehdit ederek, sokak linçlerine açıkça davetiye çıkartıyor." ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETE YAKIN KİMİ YAZARLAR DA DEMİRTAŞ’I HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR"

Hükümete yakın kimi yazarların da Demirtaş’ı hedef almaya devam ederek, ırkçı linç kampanyasına hizmet ettiğini savunan Oluç, şunları söyledi: "Bugün Yenişafak gazetesinin Mehmet Şeker isimli yazarı, Eş Genel Başkanımız için “eli kanlı” ifadesini kullanacak kadar haddini ve seviye sınırlarını aşıyor. Akşam gazetesi yazarı Gülay Göktürk ise 'yalancı' diyerek çirkince saldırılarını sürdürüyor. Akşam’ın bir diğer yazarı Kurtuluş Tayiz de başından bu yana bilinçli bir çarpıtmayla Eş Genel Başkanımıza saldırıyor ve olayların sorumlusuymuş gibi göstermeye çalışıyor. Bugünkü yazısında 'Sokak olayları üzerinden kahramanlık türküsü yakacaktı' ifadesini kullanarak, Eş Genel Başkanımızı hedef göstermeye devam ediyor. Eş Genel Başkanımıza ve partimize karşı ırkçı kampanya yürütenlere bu hedef gösterici çirkin yayınlarınızın çok tehlikeli sonuçlara yol açacağının farkında mısınız? Eş Genel Başkanımıza ve partimize yönelik yaşanabilecek saldırıların ve provokasyonların altından kalkabilecek misiniz? Bunların vebalini taşıyabilecek misiniz?"

"AKP HÜKÜMETİ, TETİKÇİ MEDYASINA ‘DUR’ DEMELİDİR"

Hükümeti ve ilgili medya kuruluşlarını, bu ırkçı kampanyanın yol açacağı olumsuz sonuçlar konusunda şimdiden uyardıklarına işaret eden HDP’li yönetici Oluç, "AKP Hükümeti, tetikçi medyasına ‘dur’ demelidir. Bu ırkçı ve siyasi linç kampanyasını sürdürenler, haklarında hukuki işlemleri başlattığımızı da bilmelidir. Basın meslek örgütlerini, Basın Konseyi’ni ve Gazeteciler Cemiyeti’ni de bu kirli kampanyanın yürütücüsü gazete ve yazarları uyarmaya çağırıyoruz. Meslek ilkelerinize sahip çıkın. Demokratik kamuoyunu, sivil toplum kuruluşlarını bu tehlikeli gidişat konusunda duyarlı davranmaya davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.