Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Figen Yüksekdağ Tutuklu Akademisyen İçin Umut Nöbeti Tuttu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan akademisyen Esra Mungan’a destek için açılan stantta umut nöbeti tuttu.‘Tutuklu Akademisyenlere Özgürlük’...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan akademisyen Esra Mungan’a destek için açılan stantta umut nöbeti tuttu.
‘Tutuklu Akademisyenlere Özgürlük’ adına altında Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde  başlatılan umut nöbetinin yedinci gününde tutuklu bulunan Esra Mugan için başlatılan umut nöbeti sürüyor. Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinin yayınladığı ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine destek için açıklama yapan Akademisyen Esra Mugan ‘Terör Örgütü propagandası’ yapmak suçundan tutuklanıp Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna getirilmişti.
Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan akademisyen Esra Mugan için başlatılan umut nöbetinin yedinci gününde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve bazı akademisyenler de katıldı.
Cezaevi önünde kurulan standı ziyaret eden HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ burada umut nöbetinde olanlara destek verdi. Buradaki deftere yazı yazan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksek daha sonra basın açıklaması yaptı.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yaptığı açıklamada, “Zamanımız çok önemli bir kısmı nöbetlerde geçiyor. Bugün Bakırköy’deki cezaevi içerisinde düşünce tutsak edilmiş durumda. Barış isteği tutsak edilmiş durumda. Esra Mugan’ın 3 akademisyen şahsında Türkiye haklarının işlenen savaş suçuna ortak olmama iradesi tutsak edilmiş durumda. Akademisyenler ne söylemişti. ‘Bu suça ortak olmayacağız’ demişti. Savaşın, zulmün suçuna bizi ortak edemeyeceksiniz demişti. Biz bugün bu sorumluluğu akademisyenlerle birlikte üstleniyoruz. Değerli akademisyen arkadaşlarımız bu toplumun aydınlık yüzleri müzakereleri başlatın gerekirse biz gözlemci oluruz. Gerekirse biz bu sürecin izleme heyetini oluştururuz demişlerdi. Sorumluluk üstlendiklerini, risk üstlendiklerini, cesaret ve kararlılıkla ortaya koymuşlardı. Biz onların cesaretinin ve kararlılığının arkasındayız” dedi.
Silivri cezaevinde de bu dayanışma ve umut nöbetinin devam ettiğini belirten Yüksekdağ, “Oradaki nöbeti gerçekleştiren, sürdüren değerli arkadaşlarımıza, hocalarımıza, desteğe giden her bir yurttaşımıza ve dostumuza da buradan selamlarımızı gönderiyorum” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.