Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP'li Doğan: 3 bin kişilik şerefsiz listesi'ni MİT mi hazırladı?

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Metin Özkan’ın çantasında HDP’ye oy veren 3 bin kişinin yer aldığı bir liste olduğunu açıklamasıyla ilgili Meclis Başkanlığı'na soru önergesi...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Metin Özkan’ın çantasında HDP’ye oy veren 3 bin kişinin yer aldığı bir liste olduğunu açıklamasıyla ilgili Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren HDP'li Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp, oyunu HDP'ye veren şerefsizler" sözlerinin Türkiye’nin siyasi tarihine geçen bir açıklama olduğunu kaydetti.

"Demokratik olgunlukla bağdaşmayan bu ‘seviyesiz’ sözlerinin ardından Bahçeli’nin danışmanı Metin Özkan, katıldığı bir televizyon programında HDP’ye oy veren seçmenleri kastederek çantasında '3 bin kişilik şerefsiz listesi' olduğunu açıklamıştır. Özkan’ın bahsettiği 3 bin kişilik listenin ancak bir istihbarat örgütü tarafından hazırlanabileceği kuşkusuzdur." diyen Doğan, şu soruları yöneltti:

Özkan’ın çantasında olduğunu söylediği ve 3 bin kişinin isminin yer aldığı listeyi MİT mi hazırlamıştır?

MİT’in böyle bir çalışması olmadıysa bu listeyi kimin hazırladığına dair bir soruşturma başlatılmış mıdır?

MİT dışında bu ülkede faaliyet gösteren ve MHP ile ilişkili başka bir istihbarat örgütü mü vardır?

Özkan’ın çantasında olduğunu söylediği listede bulunan 3 bin kişinin kim olduğuna ulaşılmış mıdır?

İsimleri Özkan’ın çantasındaki listesinde olan ve “şerefsizlikle” suçlanan vatandaşlar hakkında bir koruma tedbiri düşünüyor musunuz?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.