Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Beştaş Kadınlarla Yürüdü

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın da bulunduğu HDP’li kadınlar, kadına şiddeti kınamak için yürüdü. Beştaş daha sonra, Suriye sınırında Rus savaş...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP’li Beştaş Kadınlarla Yürüdü
Adana’nın Ceyhan ilçesinde, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın da bulunduğu HDP’li kadınlar, kadına şiddeti kınamak için yürüdü. Beştaş daha sonra, Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.
Ceyhan’da, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın da bulunduğu HDP’li kadınlar, kadına şiddeti kınamak için yürüdü. Daha sonra Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili basın açıklaması yapan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Dün Rusya uçağının Türkiye Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düşürülmesinden sonra Türkiye’nin dış politikasının uzun süredir iflas ettiğinin resmi çok net bir şekilde tekrar ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin gerçekten IŞİD’e verdiği destek artık Rusya tarafından, uluslararası güçler tarafından, devletler tarafından resmi olarak zaten ifade edilmektedir. Gerçekten o uçak düşürülmesi tabii ki uluslararası politika açısından, dış politika açısından ciddi bir durumdur. Uzun yıllardan sonra ilk kez bir ülkenin hava sahasına girdiği iddiasıyla bir uçak düşürülmüştür. Angajman kurallarını Türkiye ne kadar ileri sürse de Rusya tarafından bu kabul edilmemektedir. Tabi dün ki savunma bize şunu hatırlattı Roboski’de 34 canın katledilmesinde de Türkiye aynı savunmayı farklı cümlelerle yapmıştı, biz gelenlerin sivil olduğunu bilmiyorduk savunmasını yapmışlardı ve buna hiç kimse inanmasa da maalesef bunların üzerinden failler haklandı bu kararlar verildi ve şimdi de aynı savunmayı uluslar arası güçlere karşı yapmaktadırlar, biz Rus uçağı olduğunu bilmiyorduk. NATO’ya sığınma, uluslararası ilişkileri geliştirme, Amerika’yla görüşme, Merkel’le görüşme, uluslararası diplomasi de bir atak yaptılar. Tabii ki biz asla savaş ortamını desteklemiyoruz, uluslararası bir savaşı doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin Suriye’nin iç politikasına bu şekilde dahil olmasını da doğru bulmuyoruz. Biz demokratik bir Suriye’nin inşa edilmesi noktasında görüşlerimizi sık sık ifade ediyoruz ama Türkiye’nin özellikle IŞİD politikası, IŞİD’i kollama, koruma ve IŞİD güçlerine yönelik yapılan operasyonlara karşı bu tutumunu artık gizlemesi dünden sonra söz konusu değildir. Dış politika Davutoğlu’nun stratejik derinlik lafı stratejik boşluk olarak gerçekten tarihe kazınacaktır” dedi.
Grup daha sonra dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.