Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Barış Atay’a ant içme esnasında vatandaşlardan tepki

HDP Hatay Milletvekili Barış Atay’ın ant içmek için kürsüye gitmesi esnasında, TBMM Genel Kurul salonunda bulunan bir izleyici, Atay’ı "yuh"layarak tepki gösterdi.27. Dönem parlamentosu, milletvekillerinin ant içme töreni için saat 14.00’da...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP’li Barış Atay’a ant içme esnasında vatandaşlardan tepki

HDP Hatay Milletvekili Barış Atay’ın ant içmek için kürsüye gitmesi esnasında, TBMM Genel Kurul salonunda bulunan bir izleyici, Atay’ı "yuh"layarak tepki gösterdi.

27. Dönem parlamentosu, milletvekillerinin ant içme töreni için saat 14.00’da toplandı. TBMM Genel Kurulu’na, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu nedeniyle ikinci en yaşlı üye sıfatıyla İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz başkanlık ediyor. Milletvekilleri, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içmeye devam ediyor. HDP’nin Hatay Milletvekili Barış Atay, ant içmek üzere kürsüye çağrılması esnasında, salonda bulunan izleyiciler tarafından tepkiyle karşılaştı. Bir vatandaş, Atay’ı "yuh"layarak tepki gösterdi. Bunun üzerine salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. Geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz, "Güvenlik görevlisi arkadaşlarım, lütfen gereğini yapın" talimatını verirken, CHP ve HDP sıralarındaki milletvekilleri, tepki gösteren vatandaşın salondan çıkarılmasını istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından Atay, ant içerek yerine geçti. Öte yandan, Meclis Genel Kurulu’na, seyircilerin dışarıya çıkarılması için ara verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.