Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Baluken’den Sur’da Kamulaştırmaya Tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Sur’da ev ve iş yerlerinin gasp edildiğini iddia ederek, "7 bin 714 parselden 6 bin 300’ü için kamulaştırma kararı verilmiş. Sur’un yüzde 80’i için kamulaştırması...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Sur’da ev ve iş yerlerinin gasp edildiğini iddia ederek, "7 bin 714 parselden 6 bin 300’ü için kamulaştırma kararı verilmiş. Sur’un yüzde 80’i için kamulaştırması kararı alınıyor. Kalan yüzde 18’i için kentsel dönüşüm adı altında kamulaştırılmış” dedi.
HDP Grup Başkanvekilii Baluken, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Pakistan’ın Lahore kentinde meydana gelen saldırıyı kınayan Baluken, Doğu’da ve Güneydoğu’da işlenen suçların delilleri olduğunu iddia ederek, her gün iş makinaları ile molozların yığınlarının temizlendiğini belirtti. Sur’da operasyonların bittiğinin açıklanmasından sonra yıkım uygulamasının yapıldığını söyleyen Baluken, "Cizre’deki uygulama delilleri karartmaya yönelik yapılmıştır. Cizre’de girilmedik bir ev, iş yeri bırakılmamıştı. Her ev ve iş yeri büyük bir yıkımla, talanla, hırsızlıkla karşı karşıya bırakılmıştı. Silopi ve Sur için bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de talanın üstüne gasp etme konsepti devreye konmuş durumda. Sur ve Silopi yerleşim alanlarını ilgilendiren gasp etme, talan etme siyasetine bütün Türkiye kamuoyu tanıklık etti’’ ifadelerini kullandı.
Sur ile devreye konan yıkım anlayışının bütün bölgenin beynine hançer sokulması anlamına geldiğini söyleyen Baluken, “Oradan büyük bir yıkım projesiyle halka karşı her türlü soykırımcı uygulamanın devreye gireceğinin açık bir mesajıdır. Sur’da sadece fiziksel bir yıkım hedeflenmiyor, Sur’da tarihi, kültürel, sosyal, toplumsal, ekolojik ve ekonomik olarak bütün Kürt halkının duyarlılığını içeren yıkım projesinin AKP hükümetinin gündeminde olduğunu çok rahatlıkla ifade edebiliriz. 7 bin 714 parselden 6 bin 300’ü için kamulaştırma kararı verilmiş. Sur’un yüzde 80’i için kamulaştırması kararı alınıyor. Kalan yüzde 18’i için kentsel dönüşüm adı altında kamulaştırılmış. Bu alınan karar ile Sur’un yüzde 100’ünün kamulaştırılması anlamına geliyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.