Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Baluken: “IŞİD’in CHP Ve HDP’ye Yönelik Saldırılar Yapacağına Dair Bilgiler Var”

ANKARA (İHA) – HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, IŞİD’in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik saldırılar yapacağı yönünde ciddi bilgiler olduğunu iddia etti.HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, IŞİD’in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik saldırılar yapacağı yönünde ciddi bilgiler olduğunu iddia etti.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kilis’teki IŞİD saldırılarının ‘Roket mermisi düştü’ denilerek kamuoyundan gizlendiğini iddia etti. Baluken, Kilis’e düşen bombalar nedeniyle yaralanmaların ve ölümlerin meydana geldiğini hatırlatarak, “Kilis’e yönelik IŞİD saldırıları bilinçli şekilde gizleniyor. Sınırdaki saldırılarda IŞİD’in ismi bile geçmiyor. Aylardır devam eden tutumla karşı karşıyayız. Bunu son derece manidar buluyoruz. IŞİD bu saldırıları üstlenmiyor. Bilinçli bir IŞİD çete yapısıyla ilgili algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Yapılan saldırılarla ilgili hükümette sessizlik durumu var. 2 haftadır Genel Kurul’da ısrarla yapmış olduğumuz çağrılara rağmen herhangi bir yetkili gelip sınır hatlarındaki saldırılarla ilgili bilgilendirme yapmadı” dedi.
Baluken, şunları kaydetti:
“AKP’nin IŞİD’e karşı net tavır içinde olması gerektiğini ifade ettik. AKP hala Kilis’e saldıran IŞİD’e karşı yerel dinamiklerin mücadelesini kırmızı çizgi olarak ortaya koyuyor. Adeta IŞİD’e kırmızı bir kalkan yaratmaya devam ediyor. Kilis’e yapılan her saldırı sonrası AKP fırtına obüslerini YPG mevzilerine saldırtacak şekilde ateşleme talimatı veriyor. En güçlü önlemi IŞİD’le savaşan YPG mevzilerini bombalamak, Kandil’e hava harekatları düzenlemek, abdestsiz sokağa çıkmayın telkinlerinde bulunmak. Bu önlemler dışında Suriye yerelini ve uluslararası düzlemi ilgilendirecek olan AKP’nin ciddi politika geliştirmediğini gözlemliyoruz. Kilis halkının can ve mal güvenliği tamamen ortadan kalkmıştır. AKP’nin yapması gereken IŞİD’i rahatlatan iç ve dış politikalarından vazgeçmek. IŞİD’in içerideki hücre yapılanmasına karşı bugüne kadar gösterdiği hoşgörülü yaklaşımdan vazgeçmelidir.”
Demirtaş’ın Amerika ziyaretine ilişkin olarak Baluken, “Amerika ziyareti doğrudur. Önceden Dış İlişkiler Komisyonu’nun hazırladığı hazırladığı planlama. Önemli heyetle birlikte üst düzey görüşmeler yapılacak. 4 gün sürecek” şeklinde konuştu.
IŞİD’in CHP ve HDP teşkilatlarına yönelik saldırılar yapacağı yönünde ciddi bilgiler olduğunu iddia eden Baluken, “Kars Emniyet Müdürlüğü’nün diğer birimlere gönderdiği gizli belgeler basına yansıdı. Bizde de o yönlü bilgiler. var. IŞİD’in CHP ve HDP’ye yönelik saldırılar yapacağına dair bilgiler var ciddi şekilde. Resmi şekilde bize iletilmiş bilgi yok” diye konuştu.
Balukean, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe mutabakatına ilişkin sözlerine, “Dolmabahçe mutabakatının her cümlesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberi var. Dolmabahçe’de açıklarken bilgisi dahilinde oldu. Metin okunmadan önce oturma düzeniyle ilgili sorun yaşanmıştı” şeklinde konuştu.
Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar ve Amedspor yöneticilerine yapılan saldırıyı değerlendiren Baluken, “Futbolda ayrımcılık, ırkçılık bilinçli şekilde yaratıldı. Amedspor yöneticilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Amedspor’a yönelik bilinçli konsept geliştirilmiş durumda. TFF sudan gerekçelerle taraftarsız oynama, saha kapatma, ağır para cezaları veriyordu. Kar etmeyince bunların kazandığı maçlarla ilgili puan silme hukuksuzluğuna başvurdu. Danışıklı olarak bundan sonra maçlarda yönetici ve taraftarlarına karşı linç saldırıları organize ediyorlar. Amedspor Türkiye’de en büyük taraftar kitlesine sahip olan 4 büyüklerden biridir. Yöneticilerine yapılan saldırı bu taraftar kitlesine yapılan saldırıdır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.