Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Baluken: “HDP olarak darbe zemininden çıkışın ilkelerini demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve toplumsal barış olarak tanımlamıştık”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Halkların Demokratik Partisi olarak darbe zemininden çıkışının ilkeleri olarak demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve toplumsal barış olarak tanımlamıştık. Siyasi...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Halkların Demokratik Partisi olarak darbe zemininden çıkışının ilkeleri olarak demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve toplumsal barış olarak tanımlamıştık. Siyasi iktidarın bir an önce bu ilkelere sarılarak bu darbe zemininin ortadan kaldırma, darbe mekaniğinin devreden çıkarma gayreti içerisinde olması gerektiğini ifade etmiştik” dedi.
HDP Grup Başkanvekili Baluken, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Darbe girişimini bütün siyasi partilerin ve halkın kınadığını belirten Baluken, darbe girişiminin karşısında durduklarını ifade etti. Baluken, “Halkların Demokratik Partisi olarak darbe zemininden çıkışın ilkelerini demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve toplumsal barış olarak tanımlamıştık. Siyasi iktidarın bir an önce bu ilkelere sarılarak bu darbe zeminini ortadan kaldırma, darbe mekaniğini devreden çıkarma gayreti içerisinde olması gerektiğini ifade etmiştik” dedi.
İşkence görüntülerinin ve idam cezası tartışmalarının yaşandığını hatırlatan Baluken, “Olağanüstü hal ilanından sonra yayınlanan ilk kanun hükmünde kararname AKP’nin ve Erdoğan’ın süreci hukuk devleti ve demokrasiyle çıkış aramaktan çok kendi keyfi uygulamalarıyla, kendi iktidarını tahkim edecek şekilde çıkış arayışında olduğunu ortaya koyuyor. Darbecilerin hayata geçireceği uygulamalarla Erdoğan’ın, AKP’nin darbe zemininden çıkış araması başlı başına çok büyük çelişki ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.