Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Altan Tan: Güvenlik önlemini artıracağına demokrasiyi artır

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hükümetin güvenlik paketine ‘tüy dikildi’ diye eleştirerek, güvenlik tedbirlerinin sertleştirilmesi yerine hukuk ve özgürlüğün artırılması gerektiğini söyledi. Tan, “Sen güvenlik önlemini artıracağına...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hükümetin güvenlik paketine ‘tüy dikildi’ diye eleştirerek, güvenlik tedbirlerinin sertleştirilmesi yerine hukuk ve özgürlüğün artırılması gerektiğini söyledi. Tan, “Sen güvenlik önlemini artıracağına demokrasiyi artır. Güvenliğin panzehri daha fazla kelepçe değil, daha fazla hak ve hukuk” ifadelerini kullandı.

'TEKRAR TANSU ÇİLLER ZAMANINA DÖNMEKTİR'

HDP Diyarbakır Milletvekili Tan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Davutoğlu tarafından detayları kamuoyu ile paylaşılan İç Güvenlik Reform Paketi’ne sert tepki gösterdi. Tan, “Bu tüy dikmektir. ‘Ben hiçbir şey yapamıyorum, tekrar Tansu Çiller zamanına dönüyorum’ demektir.” ifadelerini kullandı.

Memleketin güvenlikle ilgili bir sorunu olmadığını ifade eden Altan Tan, “Bu kadar askerin, polisin, jandarmanın, istihbaratın var. Korkma. Üç- beş sokak eylemi ile 80 milyonluk ülkeye bir şey olmaz. Sen güvenlik önlemini artıracağına demokrasiyi artır. Daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla kimlik bunları ver. Bunları veremezsen kork." ifadelerini kullandı.

‘GÜVENLİĞİN PANZEHRİ DAHA FAZLA KELEPÇE DEĞİL’

En otoriter rejim kurulsa da özgürlüklerin artırılmadığı müddetçe güvenliğin sağlanamayacağını kaydeden Tan, “Güvenliğin panzehri daha fazla kelepçe değil, daha fazla hak ve hukuk” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.