Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’den Diyarbakır’da Basın Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi’nce (HDP) Diyarbakır’da yapılmak istenilen mitinge valilik güvenlik gerekçesiyle izin vermezken HDP il binası önünde Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın katımıyla basın açıklaması...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi’nce (HDP) Diyarbakır’da yapılmak istenilen mitinge valilik güvenlik gerekçesiyle izin vermezken HDP il binası önünde Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın katımıyla basın açıklaması yapıldı.
HDP tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenmek istenilen mitinge Diyarbakır Valiliği tarafından izin verilmemesinin ardından il binası önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Altan Tan, Ziya Pir, Nursel Aydoğan’ın yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkan Yardımcı Demir Çelik ve çok sayıda partili katıldı. Açıklamanın yapılacağı alanına girenler önce polis, daha sonra partililer tarafından arandı. Çok sayıda TOMA ile çevik kuvvet ekiplerinin bulunduğu açıklamada polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Açıklamaya katılanlardan bazıları Abdullah Öcalan’ın posterini açması üzerine polis yetkilileri HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ile görüşerek, posterler ve yasadışı pankartların kaldırılmasını istedi. Yapılan görüşmelerin ardından basın açıklamasında Öcalan’ın posterleri kaldırıldı.
“RAMAZAN’IN İLK GÜNÜ DUALARIMIZ HER ZAMAN DAHA ÖNCEDE OLDUĞU GİBİ BARIŞ İÇİN OLACAK”
Konuşmasında Ramazan ayı mesajını veren Demirtaş, Ramazan ayında barış için dua edilmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Zor ve zahmetli günlerden geçiyoruz. Bizim her şeyden önce birbirimize olan bağlılığı, muhabbeti, inancı güçlendirmemiz lazım. Bugün Allah’ın izniyle sahura kalkılacak. Yarın Ramazan’ın ilk günü dualarımız her zaman daha öncede olduğu gibi barış için olacak. İbadetimiz barış için olacak. Direnişimiz ve dik duruşumuz barış için olacak. Bizim barış dediğimiz şey, boğun eğmek, diz çökmek değil, içi özgürlükle dolu, eşit bir yaşamdan söz ediyoruz. O olmadığı müddetçe ülkede barış sağlanamaz” diye konuştu.
Konuşmaların ardında grup olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.