Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP mitingindeki bombalı saldırı TBMM gündeminde

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır’da düzenlenen HDP mitinginde yaşanan bombalı saldırıyı TBMM gündemine taşıdı.İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı cevaplanması talebiyle...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır’da düzenlenen HDP mitinginde yaşanan bombalı saldırıyı TBMM gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı cevaplanması talebiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Nursel Aydoğan, mitinge yönelik 4’er dakika aralıklarla 2 bombalı saldırı gerçekleştirildiği ve bu saldırı ile 4 kişinin yaşamını yitirip 402 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Aydoğan, bombalı saldırılardan hemen sonra saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen O.G.’nin ailesinin kamuoyuna açıklamalarda bulunduğunu ve baba M.G. oğlunun 8 ay önce kaybolduğunu ve Emniyet başta olmak üzere birçok kuruma başvurarak yardım talebinde bulunduklarını, kaybolduktan 4-5 ay sonra telefonla iletişime geçip 'bana dua edin' dediği ancak bundan hemen sonra Emniyet'in kendilerini arayarak çocuklarının IŞİD’e katıldığını söylediklerini aktardı.

5 HAZİRAN GÜNÜ TEKNİK TAKİPTEN ÇIKARILDI

Kamuoyuna yansıyan bilgilerde HDP’nin Diyarbakır’daki mitinginden birkaç gün önce Türkiye'ye giriş yaparak Gaziantep'e gelen O.G.’nin burada emniyetin teknik takipte olduğu bir grupla görüşmeler gerçekleştirdiği, oradan da Diyarbakır'a gelerek bir otele yerleştiğini vurgulayan Aydoğan, “Ancak bu duruma rağmen emniyetin aylarca takipte olduğu O.G. bombalı saldırıyı gerçekleştireceği 5 Haziran günü teknik takipten çıkarılmıştır.” dedi.

HDP’li Nursel Aydoğan bu bağlamda, İçişleri Bakanı Öztürk’e şunları sordu:
“5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır mitingimize yönelik iki bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen O.G.’nin saldırıdan 8 ay önce IŞİD’e katıldığı emniyet birimlerince bildirilmesine rağmen saldırının düzenlendiği gün O.G.’nin teknik takipten çıkarılmasının gerekçesi nedir? Diyarbakır saldırısını düzenlediği belirtilen O.G.’nin teknik takipten çıkarılması talimatını kim vermiştir? O.G.’nin teknik takipten çıkarılması emrini veren kişi ve kişilere ilişkin açılmış bir soruşturma var mıdır? Halen açılmış bir soruşturma yok ise gerekçesi nedir?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.