Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Mardin Milletvekili Sancar, eski Genelkurmay Başkanı Özel’i eleştirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na gelmemesini değerlendirdi.Özel’in komisyona gelerek bilgi vermek istememesini...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na gelmemesini değerlendirdi.
Özel’in komisyona gelerek bilgi vermek istememesini eleştiren Sancar, "Öyle bir cevap kabul edilemez. Çağırdığımız herkesin buraya gelmesi gerekiyor. Eski Genelkurmay Başkanının böyle bir cevap vermesi hiç doğru değil. Bu komisyona Cumhurbaşkanı da, Başbakan da çağrılır. Çağrıldıklarında egemenliğin en yüksek temsilcisi olan TBMM’deki komisyona gelip, sorulara cevap vermeleri gerekir. Bugüne kadar Necdet Özel’inki gibi bir cevap gelmedi. Yaşar Büyükanıt sağlık problemlerini gerekçe gösterdi. Bir sağlık problemi, kabul edilebilir bir mazeret varsa, şüphesiz gelmeyebilirler. ’Bana yazılı iletin, yazılı cevap vereyim’ gibi bir usulü kabul etmek komisyonlarda mümkün değil" ifadelerini kullandı.
FETÖ Darbe Girişimini gerçekleştiren generallerin çoğunun Necdet Özel zamanında terfi ettirildiğine yönelik soruya ise Sancar, "Böyle cevap verince, pek çok iddia ve şüphe ile ilgili söylenenleri bir parça kuvvetlendirmiş oluyor. Kendisini töhmet altında bırakıyor. Cevap veremeyeceği soru yoktur herhalde. Cevap veremeyeceği soru olduğunu düşünüyorsa, kendisi ciddi töhmet altında kalır" diye cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.