Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP İzmir TEK Listeyle Olağanüstü Kongreye Gidiyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 24 Nisan Pazar günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla tek liste şeklinde olağanüstü kongreye gidiyor.HDP İzmir İl Eş Bakanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur’un...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 24 Nisan Pazar günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla tek liste şeklinde olağanüstü kongreye gidiyor.
HDP İzmir İl Eş Bakanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur’un tutuklanmasının ardından başkansız kalan HDP İzmir İl Örgütü, olağanüstü kongre yapacak. Olağanüstü kongre, 24 Nisan Pazar günü saat 13.00’de Tepekule Kongre Merkezinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Olağanüstü kongre öncesi HDP İzmir’den açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan HDP PM Üyesi Coşkun Üsterci, şuan il eş başkanlığına 30, yönetim kurulu üyeliğine 132 adaylığın bulunduğunu belirterek, “Kurulan komisyon, başvuruları değerlendirerek mevcut sayımız içinden en uygun listeyi oluşturmaya çalışacak, delegelerin onayına sunacak. Tek liste ile kongreye gideceğiz. Partinin tüm renklerini içeren komisyon, en demokratik yolla konsensüsü sağlayarak İzmir’e yaraşır güçlü bir yönetim kurulunu oluşturup delegelerle paylaşacak” dedi.
CAVİT UĞUR ADAY DEĞİL
Olağanüstü kongrede 367 delege oy kullanacak, olağan kongre ise yaklaşık 8 ay sonra gerçekleştirilecek. Cezaevinde bulunan il eş başkanı Cavit Uğur, cezaevinden görevini sürdüremeyeceği gerekçesi ile aday olmadı. Olağanüstü kongrenin buruk geçeceğini söyleyen Üsterci, “HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, eş eş başkanımız Dilek Aykan ve PM üyemiz Dilek Aykan, yönetim kurulu üyelerimiz Hacay Yılmaz ve Elmas Çınar ve bazı ilçe başkanlarımızın ve çok sayıda partilimizin tutuklu olduğu koşullarda buruk olarak kongreye gidiyoruz. Ancak bu baskı ve saldırılar karşısında başımız dik, dirençli ve kararlı biçimde önümüzde duran siyasal görevleri hakkıyla yerine getirerek barış, demokrasi ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.