Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Grup Başkanvekili Baluken’den ’kayyum’ tehdidi

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili İdris Baluken, ’’Yüzde 90-95 oy alan bir belediye başkanı yerine memurun atanmasını ne belediye başkanı ne belediye meclisi ne de halk kabul eder. Girmeleri durumunda büyük demokratik tepkilere...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili İdris Baluken, ’’Yüzde 90-95 oy alan bir belediye başkanı yerine memurun atanmasını ne belediye başkanı ne belediye meclisi ne de halk kabul eder. Girmeleri durumunda büyük demokratik tepkilere hazır olmaları gerekiyor’’ dedi.
Baluken, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Baluken, İç Tüzük ile ilgili soruya, ’’Bütün tartışmaların yeniden yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. O dönemde yasa hazırlama tekniğine ilişkin tartışmalar vardı. Torba yasa şeklinde kanun, tasarı ve teklif getirilmesine yönelik ağır eleştiriler vardı. Soru ve yazılı önergelere Bakanların cevap vermesine yönelik yaptırım talebi vardı. Meclis gündemi ile halkın gündemi ilişkilendirilmesi dünya parlamentolarında olan tartışmalar vardı. Bugün gelinen noktada muhalefetin sesinin kesilmesi, muhalefetin denetim yetkisinin elinden alınması. En önemli konu Meclis’in 24 saat çalışması’’ ifadelerini kullandı.
Belediyelere kayyum atanmasına ilişkin soruya Baluken, ’’Hiç bir şekilde kabul edilemez, AKP milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırarak, asker ve polisi dokunulmaz kılarak, darbe sürecini seçilmişler nereye kadar götürebilir. Belediyeye yönelik böyle bir süreci darbe sürecinin final saldırısı olarak kabul etmek gerekir. Yüzde 90-95 oy alan bir belediye başkanı yerine memurun atanmasını ne belediye başkanı ne belediye meclisi ne de halk kabul eder. Girmeleri durumunda büyük demokratik tepkilere hazır olmaları gerekiyor’’ dedi.
Suriye vatandaşlarına Türk vatandaşlığı verilmesine ilişkin soruya da Baluken, ’’Mültecilerin sahip olduğu haklara Türkiye’de insanlar sahip değildir. Vatandaşlık ile ilgili tartışma meydana gaetirmek aslında kirli politikaları kamufle etmenin ta kendisidir’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.