Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Grup Başkanvekili Baluken:

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, belli bir aşamaya gelmiş olan müzakere süreci ile ilgili müzakere mekanizmalarının bir an önce devreye girmesi gerektiğini defalarca kamuoyuna ifade ettiklerini belirterek, "Bugün de ifade ediyoruz” dedi.TBMM’de...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, belli bir aşamaya gelmiş olan müzakere süreci ile ilgili müzakere mekanizmalarının bir an önce devreye girmesi gerektiğini defalarca kamuoyuna ifade ettiklerini belirterek, "Bugün de ifade ediyoruz” dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Baluken, 6 YPG’linin Cilvegözü Sınır Kapısı’nda El Nursa ile bağlantılı gruplara teslim edildiğini ileri sürerek, “Rojava vatandaşları haklarındaki işlemlerden sonra bütün ulusal ve uluslararası hukuk kuralları yerle bir edilerek Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan onların insanlık onuruna savaşmış oldukları bir takım çete gruplarına teslim edildiler. Cilvegözü’nde bu yaralı YPG’li, Rojavalı vatandaşların El Nusra’ya bağlı El Nusra’nın paravan örgütü olan Ahrar El Şam ve buna yakın bazı çete gruplarına teslim edildiğini İçişleri Bakanlığı Müsteşarı resmi yetkili olarak bize itiraf etti” diye konuştu.
Baluken şunları kaydetti: “Yapılan uygulama açık bir savaş suçudur. Şu anda bu 6 YPG’linin yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz".
Baluken, çözüm süreciyle ilgili soruya da , “PKK’nın da çatışmasızlık konumuna geri dönmesi ve belli bir aşamaya gelmiş olan müzakere süreci ile ilgili müzakere mekanizmalarının bir an önce devreye girmesi gerektiğini defalarca kamuoyuna ifade ettik ve bugün de ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.