Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Genel Merkezi önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 11 milletvekilinin gözaltına alınmasının ardından HDP Genel Merkezi önünde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Genel Merkeze parti çalışanları dışında kimsenin...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 11 milletvekilinin gözaltına alınmasının ardından HDP Genel Merkezi önünde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Genel Merkeze parti çalışanları dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor.
Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 11 milletvekili gözaltına alındı. Ankara’daki HDP Genel Merkezi binası önünde ise yoğun güvenlik önlemleri alındı.
HDP binasının önünün polisler tarafından kapatılmasına ilişkin basın mensuplarına bir açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, “Basın mensuplarının da içeriye geçmesine izin verilmiyor. Valiliğin kararı olduğunu, yasakladığını, güvenlik nedeni ile böyle bir tedbir aldıklarını ifade ediyorlar. Bizim bir çağrımız yok, duyarlılık edip geliyor insanlar. Ayrıca bizim uluslararası alanda da bazı kurumlar genel merkezimizi ziyaret edecekti. Onların gelişine de izin verilmeyeceği söyleniyor. Parti çalışanları dışında da kimse alınmıyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan, HDP Genel Merkezi’ne girmek isteyen partilileri polis Genel Merkez önünden uzaklaştırıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.