Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Genel Başkan Yardımcısı Altınörs gözaltına alındı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Altınörs’ün PKK’nın dağ kadrosuna eleman devşirmekle görevli olduğu iddia edildi.HDP...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Altınörs’ün PKK’nın dağ kadrosuna eleman devşirmekle görevli olduğu iddia edildi.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs, Tokat’ta "terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltına alınan Z.U’nun ifadesinden sonra gözaltına alındı. Z.U mahkemede verdiği ifadede geçen yıl Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmet Zakir Karabulut’un cenazesinden sonra yaşananları anlattı. Z.U, ifadesinde cenazede bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs’ün, "Zakir şehit oldu, Zakir’in peşinden gelecek bir sürü genç vardır. Zakir ölmemiştir. Zakir’in kanı yerde kalmamalı” şeklinde konuşma yaptığını savundu.
Cenazenin ardından Bitlis’in Tatvan ilçesinden döndükleri sırada ormanlık bir alana götürüldüklerini dile getiren Z.U, ormanlık alanda HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs ile HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat’ın da bulunduğunu, burada bulundukları sırada bir ıslık sesi duyduğunu ve terörist kıyafetli, silahlı iki kişinin yanlarına geldiğini anlattı. Z.U, iki teröristin yaptığı konuşmada kendilerine örgüte katılmaları yönünde telkinlerde bulunduklarını bildirdi.
Kırsal alandan ayrılıp Karabulut’un evine geldiklerinde Irgat ve Altınörs’ün teröristler lehine konuşmalar yaptıklarını belirten Z.U, Mizgin Irgat ve Alp Altınörs’ün bu teröristler lehine söylemlerde bulunduğunu savunarak, “Bunlar iyi insanlar bizler için mücadele ediyorlar. Bu gerillalar Zakir ve onun gibiler için mücadele ediyorlar. Sizler de katılım sağlamalısınız’ şeklinde söylediler" dedi.
Z.U’nun ifadelerinin ardından HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs gözaltına alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.