Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ”Barışı uzanıp almak için çok uzun bir yol katledilmiş amaca ulaşmak için çok az bir yol kalmıştır ama bu süreç içinde Sayın Erdoğan’ın başkanlık hesapları devreye girmiştir” dedi.HDP...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ”Barışı uzanıp almak için çok uzun bir yol katledilmiş amaca ulaşmak için çok az bir yol kalmıştır ama bu süreç içinde Sayın Erdoğan’ın başkanlık hesapları devreye girmiştir” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ile beraberindeki heyet KESK’e ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, çözüm süreci hakkında şunları söyledi:
“Süreci ve Türkiye barışını kimin oy için feda ettiği açık bir şekilde ortada. AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Barış sürecini oy ve siyasi ikbal için gözden çıkarmıştır. Aslında Türkiye barışı başkanlık için feda edilmiştir. Tek bir adamın iktidarı ve ikbaline kurban gitmiştir. Barışı uzanıp almak için çok uzun bir yol katledilmiş amaca ulaşmak için çok az bir yol kalmıştır ama bu süreç içinde Sayın Erdoğan’ın başkanlık hesapları devreye girmiştir. Barış sürecinin bu başkanlık oyunlarına uymadığı ve bir şey getirmediği sonucuna ulaşılmıştır. Süreç önce askıya alınmış, şuanda da dondurulmuş durumda. Oy uğruna süreci heba eden siyasi iktidarın kendisidir. Saray merkezli bir çözümsüzlük siyasetini devreye koymuştur. Her şeyden önce bu açıklamaları yapanların beyanatları sorduğumuz sorulara açıklık getirmesi gerekir.”
Dolmabahçe mutabakatı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, “Bütün türkiyenin gözlerinin önünde cereyan eden bir görüşmeden bahsediyoruz. Kendilerini ne sanıyorlar acaba. Türkiye deki seçmen aptallar topluluğu mu? Böyle mi demeye çalışıyorlar. Tüm Türkiye’nin gözlerinin önünde cereyan eden bir Dolmabahçe görüşmesi vardır. Bu görüşme öncesinde günlerce yapılan tartışmalar vardır. Görüşmenin ayrıntılı kronolojik açılımı Selahattin Bey tarafından kamuoyuna paylaşıldı.Net bir süreç var karşımızda. Şimdi çıkmış hepsi gelinen noktayı inkar ediyorlar. Bu siyaset açısından gerçekten içler acısı bir durumdur. Yüz karası bir durumdur. Bu kabul edilemez bir durumdur. Biz AKP’nin kabul edilemez birçok davranışını gördük ama bu durum AKP’ye bile fazla. Böyle bir yalancılık böyle bir inkârcılık bence AKP’ye bile fazla. O zaman ne yaptınız bir yalanla mı oyaladınız bunu söyleyin. Biz yaşananların gerçek olduğunu biliyoruz. Bir tiyatro mu yaptık biz yalan mı söyledik yani söylediklerini net bir şekilde ortaya koymaları gerekiyor. Gerçek şudur arkadaşlar barışın sağlanması için PKK’nın silahsızlandırma çağrısı yapması için çok yaklaşılmıştı bu sürece. Ancak Tayyip Erdoğan’ın başkanlık planları HDP’nin aldığı oy nedeniyle tehlikeye girdiği için bu sürece doğrudan müdahale edilmiştir. Bugün de bütün Türkiye başka bir savaşın çatışmanın içine çekilmiştir” diye konuştu.
Asla ve asla Türkiye’nin bir kere daha siyasi iktidarın ve bir insanın ikbali için iktidar sevdası için savaşa sürüklenmesine izin vermeyeceklerini belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti:
‘Dağda yada askerde polis yada gerilla yada gençler hiçbir Türkiye evladının bu süreç içinde heba edilmesine yaşamını yitirmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’de gençlerin birbiriyle çatıştırılmasına göz yummayacağız. Çünkü karşımızdaki siyasi iktidar artık gözü karartmış. Onların kendi iktidarları dışında gördükleri hiçbir şey yok. İşte tam da bu koşullarda bizlerin sorumluluk üstlenmesi gerekir. Savaşın önüne geçme sorumluluğunu üstlenmemiz gerekir. Ve biz bunu gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle hep birlikte yapalım diyoruz. Halkların demokratik partisi olarak. Ama aynı zamanda Türkiye’de ki bütün siyasi partilerin, kuruluşların, sendikaların, vicdandan yana olan insanlar olarak hep birlikte yapalım diyoruz. İktidardaki güç çok zalim ve zorba olabilir. Kendisinden başka kimseyi düşünmüyor olabilir. Ama bu ülkeye gelin hep birlikte sahip çıkalım. Barışa gelin hep birlikte sahip çıkalım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.