Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Gaziantep’te

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gaziantep’e partisinin iftar programına katıldı.İftar programına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Gaziantep milletvekilleri Celal Doğan ve Mahmut Toğrul katıldı. İftar öncesi bir konuşma...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gaziantep’e partisinin iftar programına katıldı.
İftar programına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Gaziantep milletvekilleri Celal Doğan ve Mahmut Toğrul katıldı. İftar öncesi bir konuşma yapan Yüksekdağ, “Sizleri bugün burada dost sofrasında selamlamak için buradayım. İnanıyorum ki buradaki yan yana duruşumuz, bu mübarek aydaki dayanışmamız önümüzdeki çok zorlu siyasi yürüyüşümüzü motive eden bir buluşma merkezi olur” dedi.
Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına tepkisini dile getiren Yüksekdağ, “Edindiğimiz demokratik mevzileri dişimizle, tırnağımızla, emeğimizle ve helal yollardan kazandığımız kurumsal mevzilerimizi düşürmeye çalışıyorlar. Dokunulmazlıklarımızın kaldırılması, belediyelere kayyum atama operasyonlarının başlatılması ve siyasi partilerimize, gruplarımıza dönük dört bir yandan kuşatma, gözaltı ve tutuklama ve felç etme operasyonları yürütülmesi işte tam da bu nedenledir” diye konuştu.
Gaziantep’in IŞİD üstüne dönüştürüldüğünü öne süren Yüksekdağ, “Süreç içerisinde bu kenti IŞİD üstüne dönüştürdüler. Ve IŞİD üstüne dönüştürdükleri kentin, bu şehrin Kilis gibi bir ilçesine her gün bomba düştü, her gün ölümler yaşandı. Antep’in güvenliği, huzuru ve mutluluğu için Antep halkının Suriye’de Kürtler’le dost olmayı başaramayanlar, kardeşlik hukukuyla hareket etmeyi başaramayanlar bugün Antep’i, Kilis’i IŞİD’e teslim etti adeta” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.