Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile görüştü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Darbe girişimini püskürtmüş olabiliriz ama güçlü bir demokrasi tesis etmeyi başarabilirsek, Türkiye’de bu tip girişimlerin yaşanması mümkün olmayacak. Bizler bu...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Darbe girişimini püskürtmüş olabiliriz ama güçlü bir demokrasi tesis etmeyi başarabilirsek, Türkiye’de bu tip girişimlerin yaşanması mümkün olmayacak. Bizler bu nedenle Meclis çatısı altında demokratik siyasetin geliştirilmesini ve bütün Türkiye’de demokratik bir toplumsal yapının kurulmasını oldukça önemsiyoruz” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile HDP Grup Yönetim Salonu’nda görüştü. Yüksekdağ, Avrupa Konseyi’nin ve Avrupa toplumunun dayanışmasını ifade etmesinin kendileri bakımından önemine değinerek, “Meclis, 15 Temmuz günü çok ciddi bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Tüm Türkiye ve Türkiye halklarına karşı girişilmiş bir saldırıydı. Türkiye demokratik siyasetin gelişme olanaklarına karşı geliştirilmiş saldırıydı. Halkların Demokratik Partisi olarak, Meclis’teki tüm partiler gibi bu darbe girişimi karşısında demokratik tutumda kararlı olduğumuzu çok etkili biçimde ortaya koyduk. Meclis’in bütün bileşenleri ve Türkiye halklarının tutumuyla beraber 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimi püskürtüldü” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de demokrasinin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Yüksekdağ, “Darbe girişimini püskürtmüş olabiliriz ama güçlü bir demokrasi tesis etmeyi başarabilirsek, Türkiye’de bu tip girişimlerin yaşanması mümkün olmayacak. Bizler bu nedenle Meclis çatısı altında demokratik siyasetin geliştirilmesini ve bütün Türkiye’de demokratik bir toplumsal yapının kurulmasını oldukça önemsiyoruz. Bu amaçla Türkiye’de demokratik bir uzlaşmanın geliştirilmesi çok önemli. Bu demokratik uzlaşma darbelere ve her türlü otoriter müdahalelere karşı bizlerin en büyük güvencesi olacaktır” değerlendirmesini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.