Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP çekimser kaldı, Efkan Ala hakkındaki gensoru önergesi kabul edilmedi

İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında MHP grubu tarafından verilen gensoru önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmedi. Önergeye CHP ve MHP milletvekilleri kabul edilmesi yönünde el kaldırırken, AK Parti’li milletvekilleri ise olumsuz yönde...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında MHP grubu tarafından verilen gensoru önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmedi. Önergeye CHP ve MHP milletvekilleri kabul edilmesi yönünde el kaldırırken, AK Parti’li milletvekilleri ise olumsuz yönde oy kullandı. O sırada Genel Kurul’da HDP sıralarında bulunan 5 milletvekili ise kabul ettiğine ya da etmediğine dair el kaldırmayarak çekimser kaldı.

Efkan Ala’nın konuşmasının ardından muhalefet, İçişleri Bakanı’na sert tepki gösterdi. Özellikle MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Efkan Ala’yı hakkındaki iddia ve suçlamalar hakkında konuşmasında tek cümle yer vermemesiyle eleştirdi ve "Yüreğin yetiyorsa PKK hakkında konuş" diye bağırdı.

Ardından yapılan oylamada ise AK Parti’lilerin çoğunluk oyuyla Efkan Ala hakkındaki gensoru önergesi kabul edilmedi. Oylamanın ardından milletvekilleri, Efkan Ala’nın yanına giderek kendisini tebrik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.