Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Batman Milletvekili Aslan’dan CHP’ye Tepki

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, CHP’nin dokunulmazlık oylamasındaki tutumunun manidar olduğuna dikkat çekerek, bunun parti tabanında tepkilere neden olduğunu söyledi.HDP Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halkların Demokrat Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, CHP’nin dokunulmazlık oylamasındaki tutumunun manidar olduğuna dikkat çekerek, bunun parti tabanında tepkilere neden olduğunu söyledi.
HDP Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya katılan Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, CHP’nin ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun tutumuna tepki gösterdi. Aslan, "CHP’nin de üyesi olduğu dünyadaki sosyal enternasyonal gruplar oylamadan önce açıklama yaptıkları halde, CHP’nin genel başkanı yönetimi kalkıp ’evet oyu vereceğiz’ dedi ve neticede de verdiklerini gördük. Kalkıp halen o gruba üye olduklarını iddia ediyorlar. Bu aslında CHP tabanında da çok büyük tepkilere neden olmuştur. Hadi onu geçtik, parti içi demokrasi onlarda yoktur. Kalkıp diyor ki ’evet diyeni’ yani Anayasa mahkemesi başvurusunu kastediyor ’Partiden atarız’" ifadelerini kaydetti.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "HDP’nin yanında yer alıyor" dediğine de dikkatleri çeken Aslan, "Mesele aslında HDP’nin yanında yer alma meselesi değildir. Bütün toplum teslim alınmak isteniyor. Buna karşı direnen ve dik duruşu olan HDP’dir. Onlar bu direniş hattını kırmak istiyor. Kalkıp HDP’nin yanında yer alan söylemi de bir yanıltmacadır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.